Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης-“Όλα από την αρχή”

Η Δυτική Ελλάδα ουραγός στους αναπτυξιακούς δείκτες και πρωταθλήτρια στους αρνητικούς δείκτες.
Η απάντηση είναι μία. Βάζουμε μπρος τη «μηχανή» της Δυτικής Ελλάδας και ξεκολλάμε από τον πάτο της ανάπτυξης. Ενεργοποιούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Ελλάδας και πάμε μπροστά.

Με μία βασική προϋπόθεση όμως: η Περιφέρεια δεν θα δαπανήσει ούτε ένα ευρώ, χωρίς να γνωρίζει το αντίκρισμα που θα έχει αυτό στην οικονομία, στην ποιότητα ζωής των πολιτών, στην παραγωγική δραστηριότητα, στην αγορά εργασίας, στο περιβάλλον.
Αλλάζοντας ταχύτητα μπορούμε να πάμε μπροστά! Και να βάλουμε τις βάσεις, ώστε η Δυτική Ελλάδα να μην είναι απλά ένας γεωγραφικός προσδιορισμός, αλλά μια πραγματικά Ευρωπαϊκή Περιφέρεια που δεν θα διαμοιράζει τους πόρους με τον κακώς εννοούμενο «ελληνικό τρόπο», αλλά θα ιεραρχεί τα προβλήματα και τις ανάγκες ακούγοντας τις τοπικές κοινωνίες και πάνω απ’ όλα θα κερδίζει τη θέση της στο κόσμο παράγοντας πλούτο.
Πρέπει επιτέλους να αξιοποιήσουμε τη γεωγραφική μας θέση ως Περιφέρεια και να γίνουμε πραγματική Πύλη για τη διακίνηση εμπορευμάτων, ενεργειακών πόρων, ανθρώπων, με προμετωπίδα τα λιμάνια της και τη σύνδεσή τους με το σιδηρόδρομο. Με το μεγαλύτερο brand name του κόσμου, την Αρχαία Ολυμπία,  και τα λιμάνια μας, μπορούμε να κερδίσουμε το κομμάτι που μας αξίζει στην πίτα του τουρισμού.
Με στοχευμένες παρεμβάσεις στην αγροτική παραγωγή και στην προστασία του περιβάλλοντος, μπορούμε να ενδυναμώσουμε την εξωστρέφεια των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας.
Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε το όραμά μας. Η Δυτική Ελλάδα να ξεκολλήσει από τον πάτο και να αρχίσει επιτέλους την πορεία προς τα εμπρός.
Όλα από την Αρχή λοιπόν…