Τσάμπιονς Λιγκ και Προολυμπιακό στο επίκεντρο

Αρκετά ενδιαφέρον το στοιχηματικό πρόγραμμα της ημέρας, όπου κυριαρχούν τα παιχνίδια για τα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Betarades_1000x600

Παράλληλα, δράση υπάρχει και στο μπάσκετ, με τα Προολυμπιακά τουρνουά και το Betarades.gr έχει ξεχωρίσει τρεις προτάσεις συνολικά. Πριν περάσουμε στην ανάλυση των προγνωστικών, μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά για τις μεταγραφές σε Ελλάδα και Ευρώπη, στις κατηγορίες ΑΕΚ Μεταγραφές, Ολυμπιακός Μεταγραφές κλπ, κλπ.

Στηρίζουμε Αλασκέρτ

Ξεκινάμε με τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τον αγώνα Αλασκέρτ – Σάντα Κολόμα, στον οποίο θα πάμε με το χάντικαπ -1 γκολ της Αλασκέρτ σε απόδοση 2.00 (Ασιατικό Χάντικαπ: Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Αλασκέρτ με δύο ή περισσότερα γκολ διαφορά. Αν η Αλασκέρτ κερδίσει με ένα γκολ διαφορά, τότε το ποντάρισμα επιστρέφεται). Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο μεταξύ τους ματς ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Ως φαβορί μπήκε η Αλασκέρτ στο ζευγάρι με τη Σάντα Κολόμα για τον 1ο προκριματικό γύρο του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η αλήθεια είναι ότι συνάντησε αρκετές δυσκολίες πριν από μία εβδομάδα στην Ανδόρρα.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα κι έτσι οι Αρμένιοι καλούνται σήμερα να βρουν επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα και να προσέξουν παράλληλα τα αμυντικά τους καθήκοντα, αν θέλουν να πάρουν το εισιτήριο για το 2ο γύρο. Αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν υπήρχαν ενδιάμεσα, ενώ θυμίζουμε ότι η Αλασκέρτ συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη διοργάνωση. Η Σάντα Κολόμα, από την πλευρά της, θα πρέπει να αισθάνεται ευχαριστημένη με το ισόπαλο 0-0 του πρώτου αγώνα. Έδωσε ξεκάθαρη προτεραιότητα στα αμυντικά της καθήκοντα και κατάφερε να πετύχει το βασικό στόχο της, που δεν ήταν άλλος από το μηδέν παθητικό. Βέβαια, στο σημερινό ματς γνωρίζει ότι δεν της αρκεί η καλή άμυνα, όμως παράλληλα θα αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες πρόκρισης αν σκοράρει, με δεδομένη την ισχύ του εκτός έδρας γκολ.

Επιλογή το Ιράν

Συνεχίζουμε με τον αγώνα Ιράν – Μεξικό για το Προολυμπιακό τουρνουά, με την επιλογή μας να είναι το χάντικαπ +9.5 πόντων των Ιρανών σε απόδοση 1.88. Από το Ιράν-Μεξικό θα κριθεί ποια ομάδα θα προκριθεί στον ημιτελικό μαζί με την Ελλάδα δηλαδή ο νικητής θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή στον ημιτελικό την Ιταλία ή την Κροατία αναλόγως πως εκείνες θα καταταχθούν στον όμιλο Β. Το Μεξικό δε θα έχει τον ποιοτικότερο παίκτη και ηγέτη του, Γκουστάβο Αγιόν, αλλά τουλάχιστον έχει κάνει πολύ καλύτερη προετοιμασία από τις υπόλοιπες ομάδες, διότι αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Kεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής μέχρι τις 26 Ιουνίου, κατακτώντας την δεύτερη θέση αφού ηττήθηκε στον τελικό 83-84 από το Πουέρτο Ρίκο.

Όλη η ομάδα που αγωνίστηκε σε εκείνο το επίσημο τουρνουά βρίσκεται στο Τορίνο επομένως η «χημεία» είναι κάτι που diau;etei το Μεξικό αυτή τη στιγμή. Το Ιράν έδειξε χθες ότι τα περιμένει όλα από τον Χαντάντι και όταν δεχθεί αμυντική πίεση δεν μπορεί να εκπληρώσει σωστή επίθεση, γι’ αυτό και ηττήθηκε με 25 πόντους διαφορά από την Ελλάδα, που πραγματικά «βαριόταν». Το Μεξικό δεν μπορεί να παίξει τόσο καλή άμυνα και στην επίθεση δε θα έχει την ευκολία που παρουσίασε χθες η Ελλάδα όποτε ήθελε. Η ομάδα του Ιράν που είναι πάντα αμυντικογενής, θα καταφέρει να διακόψει το ρυθμό του Μεξικού, που δίνεται αποκλειστικά από τον Στολ, και θα παλέψει ουσιαστικά για την πρόκριση. Αναμένουμε «κλειστό» παιχνίδι και το Ιράν +9.5 είναι καλή επιλογή.

Πιο έτοιμη η Λετονία

Τελευταία πρόταση, και πάλι από το Προολυμπιακό τουρνουά, η νίκη της Λετονίας απέναντι στην Τσεχία, σε απόδοση 2.00. Το περσινό παιχνίδι Λετονία-Τσεχία για τις θέσεις 7-8 του Eurobasket είχε νικητή την Τσεχία με 70-97 και η ομάδα του Γκίνζμπουργκ πήρε αυτόματα την πρόκριση στο προ-ολυμπιακό τουρνουά, κάτι που συνέβη με τη Λετονία αφού προσκλήθηκε με wild-card μαζί με τις Τουρκία και Κροατία. Ο αποψινός αγώνας μεταξύ Λετονίας και Τσεχίας ουσιαστικά θα κρίνει ποια ομάδα θα είναι δεύτερη του ομίλου και θα «πέσει» πάνω στη Σερβία στον ημιτελικό της Παρασκευής, ενώ η νικήτρια θα έχει ευκολότερο ημιτελικό και επομένως την δυνατότητα να φτάσει μέχρι τον τελικό όπου θα τα παίξει όλα για όλα. Εννοείται πως η Ιαπωνία δεν έχει καμία ελπίδα πρόκρισης, αφού όπως δέχθηκε 40 πόντους διαφορά από τη Λετονία έτσι θα γίνει και αύριο με αντίπαλο την Τσεχία.

Η Τσεχία έδωσε αρκετά φιλικά, έξι συγκεκριμένα, και αρχικά ηττήθηκε από την Κίνα 77-68, ηττήθηκε από την Ιταλία 78-48, ηττήθηκε από την Τουρκία 65-92, ηττήθηκε από την Κροατία 90-69, νίκησε την Τυνησία 87-74 και νίκησε το Μεξικό 82-53. Η εικόνα της Τσεχίας στα φιλικά δεν ήταν καλή, απλά να της δώσουμε ένα ελαφρυντικό ότι στις αρχές της προετοιμασίας με τις συνεχόμενες ήττες οι καλύτεροί παίκτες, Ζατοράνσκι και Βέσελι,δεν αγωνίστηκαν διότι είχαν υποχρεώσεις με τις Μπαρτσελόνα και Φενέρ αντίστοιχα για τους τελικούς των πλέι-οφ Ισπανίας και Τουρκίας. Από την άλλη, η κακή εικόνα αποδεικνύει ότι οι υπόλοιποι παίκτες δεν είναι σοβαρού επιπέδου και οι χθεσινές ανακοινώσεις περί Ζατοράνσκι και Ουίζαρντς πιο πολύ κακό θα κάνουν στην εθνική της Τσεχίας παρά καλό. Αντιθέτως, η Λετονία ήταν πολύ σοβαρή χθες, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η Ιαπωνία είναι άχρηστη ομάδα, και όπως γράφαμε και χθες διαθέτει το καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών. Θα πάμε με την πιο έτοιμη ομάδα που δείχνει να είναι η Λετονία σε αποδόσεις οριακού outsider. Επιλογή η νίκη της Λετονίας.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livesocre μας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.