Το δίκτυο πολιτών “ΙΘΑΚΕΣ” υιοθετεί χώρο πρασίνου στον Δ. Αγρινίου(φωτό)

Με την υιοθεσία του χώρου πρασίνου στην πλατεία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μακρή και Χαρ. Τρικούπη συνεχίζεται το πρόγραμμα εθελοντικών δράσεων του Δήμου Αγρινίου. Η Διεπιστημονική Ομάδα του Κέντρου Εικαστικής Παρέμβασης «ΙΘΑΚΕΣ» και η  Ομάδα Εθελοντών του Δικτύου Πολιτών  δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα  και ανέλαβαν την φροντίδα του συγκεκριμένου χώρου.

«Πρόληψη είναι να ομορφύνουμε την πόλη μας, την καθημερινότητά μας. Πρόληψη είναι να συνεργαστούμε ως ομάδα με τους εθελοντές μας, αλλά και με οποιοδήποτε συμπολίτη μας και να περάσουμε δημιουργική ώρα στην αναπλαισίωση του χώρου μας. Εικαστική θα είναι η παρέμβασή μας, εφόσον η τέχνη είναι εναλλακτική ομορφιά και καλλιέργεια.

Αυτή θα είναι η παρέμβαση μας σε αυτό το χώρο, κρατώντας όμως τα ιδιαίτερα στοιχεία του γιατί αποτελούν και ιδιαίτερα στοιχεία της πόλης μας. Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας, τα Μέλη του Δικτύου μας για τη δράση τους και τη σύμπραξή μας. Θα ήθελα να συγχαρώ το Δήμο Αγρινίου και τον  κ. Γκούντα  γι αυτή την καινοτόμα τεχνική ενεργοποίησης των πολιτών και γι αυτό τον πολύ όμορφο χώρο που μας πρότεινε προς υιοθεσία. Τον σεβόμαστε, τον αγαπήσαμε ήδη και λαχταράμε να τον φροντίσουμε»  δήλωσε η Επιστημονικά Υπεύθυνη του «ΙΘΑΚΕΣ», Dr Aθανασία Δημητρίου.

Ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας ευχαρίστησε τους εθελοντές του δικτύου πολιτών ΙΘΑΚΕΣ για την ανταπόκριση: «Οι Αγρινιώτες αποδεικνύουν την ευαισθησία τους  και τη διάθεση για προσφορά. Το κύμα συμμετοχής που ξεσήκωσε η ανακοίνωση του προγράμματος μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά. Από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν είναι το Κέντρο Εικαστικής Παρέμβασης «ΙΘΑΚΕΣ» & στο ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ του. Ακολουθούν και άλλοι ενεργοί πολίτες. Η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αγρινίου καταγράφει τα αιτήματα και  οργανώνει τη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος. Όλοι μαζί μπορούμε να ομορφύνουμε ακόμη περισσότερο την πόλη μας».