“Συνεχίζουμε το δρόμο του Αγώνα”

Ο “ΣΥΡΙΖΑ Αιτ/νίας”, με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά, ανέφερε τα εξής:

συριζα“Τα μηνύματα των απεργών του Σικάγου την 1η Μάη στα 1886, μας εμπνέουν, μας  κινητοποιούν, μας δείχνουν το δρόμο του διαρκή αγώνα. Οι αξίες και το νόημα των διεκδικήσεων και των θυσιών της Εργατικής Τάξης είναι ζωντανές και επίκαιρες. 

Η Εργατική πρωτομαγιά, ημέρα πανεργατικής απεργίας,  σηματοδοτεί την πάλη των εργαζόμενων,  για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, για  να συναντηθούν οι ανθρώπινες ανάγκες με την εργασία, να μετατραπεί η δουλειά σε δημιουργία, για να ταυτισθεί η ζωή μας με την αξιοπρέπεια.

Η εργατική τάξη και όλοι γενικά οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες και οι νέοι είναι τα θύματα των μνημονιακών πολιτικών και της άγριας λιτότητας, που αποδιάρθρωσαν την οικονομία και καταβύθισαν τη χώρα και την κοινωνία μας σε πρωτοφανή για περίοδο ειρήνης ανθρωπιστική κρίση.

Οι εργατικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα καταστρατηγήθηκαν και τελικά  διαλύθηκαν. Την καταστροφική πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων εισέπραξαν η πρόνοια και η κοινωνική ασφάλιση. Η ανεργία ως απότοκο της παραγωγικής πτώσης και της γενικευμένης οικονομικής ύφεσης   εκτινάχτηκε στα ύψη και  τμήματα του πληθυσμού, κυρίως των νέων,  μετανάστευσαν.

Οι εργαζόμενοι κι όλος ο Ελληνικός λαός γνωρίζουν τους υπεύθυνους  της καταστροφής κι έδωσαν την απάντησή τους στις 25 Γενάρη, πραγματοποιώντας τη μεγάλη ανατροπή των εθελόδουλων πολιτικών δυνάμεων που μας οδήγησαν στην καταστροφή, αναδεικνύοντας για πρώτη φορά την Αριστερά κυβέρνηση της χώρας.

Τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι δίνουν σκληρή πολιτική και ταξική μάχη, απέναντι στον  πολιτικό εκβιασμό των «δανειστών» και στο κλίμα οικονομικής ασφυξίας που δημιουργούν οι εκπρόσωποι των τοκογλύφων για να ταπεινώσουν και τελικά να υποτάξουν στις ορέξεις τους τη χώρα και να ακυρώσουν το ελπιδοφόρο εγχείρημα που επέλεξε ο ελληνικός λαός.

Το Κεφάλαιο και οι διεθνείς τοκογλύφοι, με συμμάχους τους το ηττημένο πολιτικό σύστημα, τα εγχώρια και τα συστημικά ΜΜΕ, αμφισβητούν λυσσαλέα το δικαίωμα των εργαζομένων και του Ελληνικού λαού, να αγωνίζονται να αλλάξουν τη ζωή τους και την πορεία της χώρας.

Το εργατικό-λαϊκό κίνημα, μέσα σ’ αυτό το ρευστό πολιτικό σκηνικό, δεν πρέπει να παρακολουθεί αμήχανα τις πολιτικές εξελίξεις. αλλά οφείλει να αναπτύξει τη δράση του, να συγκρουσθεί διεκδικώντας και επιβάλλοντας πολιτικές προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

  • Αγωνιζόμαστε για την πλήρη και άμεση αποκατάσταση των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, ενάντια στο δόγμα της λιτότητας.
  • Αγωνιζόμαστε, ενάντια στους πολιτικούς εκβιασμούς, για πλήρη ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.
  • Αγωνιζόμαστε για τη νέα εκκίνηση στη χώρα μας, με στέρεη οικονομία, με δικαιοσύνη, δημοκρατία και κοινωνική αλληλεγγύη .

Καλούμε τους  εργαζόμενους και όλους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας να συμμετέχουν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των σωματείων και των συνδικάτων, της 1ης Μάη!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.