Συναντήσεις ΠΕΔ.ΔΕ με τους Δημάρχους της Περιφέρειας Δ. Ελλάδος

Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό η Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν θεσμός τοπικής διοίκησης και αποκέντρωσης βρίσκεται στο επίκεντρο αλλαγών και διεργασιών, όσον αφορά τον ρόλο και τις  λειτουργίες της.

ΠΕΔ

Επιπλέον μεγάλες ανακατατάξεις διαφαίνονται στο αναπτυξιακό γίγνεσθαι της Περιφέρειας   ύστερα και από τις πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά την πορεία κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων αλλά και την υλοποίηση άλλων αναπτυξιακών παρεμβάσεων, στα πλαίσια της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Με βάση λοιπόν αυτά τα δεδομένα, καθίσταται φανερή η ανάγκη ενεργοποίησης των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου οι επιχειρούμενες αλλαγές στο θεσμικό και αναπτυξιακό ζωτικό της χώρο να διαθέτουν την συναίνεση της  αλλά και να καλύπτουν όλο το εύρος των αναγκών της .

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος (ΠΕΔ Δ.Ε.)  στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβούλιου (11 Μαΐου 2017) αποφάσισε την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων για την συνεχή προώθηση  και παρακολούθηση όλων των θεσμικών και αναπτυξιακών  θεμάτων και προβλημάτων που την απασχολούν.

Ειδικότερα και  σε πρώτη φάση προγραμματίστηκε μια συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κου Κ. Πουλάκη με το Δ.Σ της  ΠΕΔ Δ.Ε. και τους Αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Δ. Ελλάδος στο τέλος του τρέχοντος μήνα στην Πάτρα  ( θα ακολουθήσει σχετική πρόσκληση).

Ενόψει αυτής της συνάντησης, αλλά και των άλλων πρωτοβουλιών που πρόκειται να αναληφθούν  εκ μέρους της ΠΕΔ. ΔΕ,  κρίθηκε απαραίτητη  η δρομολόγηση ενός ουσιαστικού και συνεχούς διαλόγου με όλους τους Δήμαρχους της Περιφέρειας Ελλάδος  με ανοικτή ατζέντα για όλα τα κυρίαρχα θέματα που τους  απασχολούν.

Στα πλαίσια αυτού του διαλόγου  υλοποιήθηκαν ήδη την Δευτέρα 22 Μάιου 2017 οι δυο πρώτες συναντήσεις στην Πάτρα και τον Πύργο όσο αφορά τις Περιφερειακές  Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας.

Σε ότι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ανάλογη συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στο Μεσολόγγι την  Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 και ώρα 12:00 στην έδρα του παραρτήματος της  ΠΕΔ Δ.Ε  ( ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ 5) Τηλ 2631025845

Στις παραπάνω συναντήσεις εργασίας, πέραν του Δ.Σ της ΠΕΔ Δ.Ε. και των Δημάρχων, μπορούν να λάβουν μέρος οι συνεργάτες τους, Αιρετοί της ΤΑ,  καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες όπου κρίνεται αναγκαίο.