Συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, με μαθητές από το 7ο ΓΕΛ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, συναντήθηκαν σήμερα στο Δημαρχείο με αντιπροσωπία μαθητών από το 7ο ΓΕΛ Πάτρας, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, ενάντια στη συγχώνευση τμημάτων που έχει δρομολογηθεί στο σχολείο τους, όπως και στα σχολεία όλης της χώρας.

Οι μαθητές, έδωσαν στο Δήμαρχο τα αιτήματά τους, τα οποία, εκτός από την αντίθεση τους στη συγχώνευση τμημάτων, περιλαμβάνουν την ανάγκη άμεσης πρόσληψης καθηγητών και την κάλυψη των κενών, την απόσυρση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Επίσης, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην αξιολόγηση σχολικών μονάδων και τον ταξικό διαχωρισμό των μαθητών.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος, συζήτησαν αρκετή ώρα με τους μαθητές, εξέφρασαν τη στήριξή τους στο δίκαιο αγώνα τους και δεσμεύτηκαν ότι θα συζητηθεί άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα των συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων.

Επιπλέον, αντιπροσωπία της Δημοτικής Αρχής θα παρευρεθεί αύριο, Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, στις 12:30 μ.μ. στη διαμαρτυρία έξω από το 7ο ΓΕΛ, στην οποία καλεί η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας.