Στην Ελλάδα υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας ο στρατηγός Χ.Χαφτάρ-Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ Ν.Δένδια (φωτό)

(Ανανέωση 22.00): Στην Αθήνα προσγειώθηκε στις 19:50 το αεροσκάφος που μετέφερε στην Αθήνα, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ όπως κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές.

Ο Χ.Χάφταρ είχε μία πρώτη ιδιωτική συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στο ξενοδοχείο στο οποίο θα καταλύσει.

Αύριο το πρωί, στις 9.20 θα πραγματοποιηθεί επίσημη συνάντηση των Χ.Χάφταρ και Ν.Δένδια, ενώ στις 13.00 το μεσημέρι θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του στη Βουλή.

Η έλευση του Χάφταρ στην Αθήνα γίνεται μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν την διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, από την οποία έχουν αποκλειστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.

Η έλευση του Χ.Χαφτάρ στην Αθήνα γίνεται μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν την διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, από την οποία έχουν αποκλειστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ, ο οποίος αναμένεται να λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Βερολίνου, έφτασε στην Αθήνα υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, ενώ η έλευσή του στην πρωτεύουσα δεν ανακοινώθηκε, για λόγους ασφαλείας.

Το πρόγραμμα των επαφών που θα έχει στην πρωτεύουσα είναι άγνωστο, ωστόσο πληροφορίες τον θέλουν να συναντάται με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, ο στρατάρχης Χαφτάρ, θα διανυκτερεύσει στην Αθήνα και το πρωί της Παρασκευής θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, αντιναύαρχο ε.α. Αλέξανδρο Διακόπουλο.

 

pronews.gr