Πάτρα: Απολύθηκε παιδίατρος που κατηγορείται για ασέλγεια ανηλίκου

Με παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, κ. Πλεύρη.

 

Απομακρύνθηκε από το Νοσοκομείο Πάτρας παιδίατρος που κατηγορείται για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός εμφανίζεται να κάνει άσεμνες πράξεις στο ανήλικο.

Η υπόθεση, η οποία έχει σοκάρει τον ιατρικό κόσμο της περιοχής, έρχεται από το παρελθόν, ωστόσο για το συγκεκριμένο περιστατικό ενήμεροι είναι τόσο η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών όσο και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, ζήτησε να ενημερωθεί από τον αναπληρωτή διοικητή κ. Μπάκο αναφορικά με την υπόθεση του παιδιάτρου, επικουρικού ιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών που παραπέμφθηκε για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκου, αλλά δεν διεκόπη η σύμβασή του.

Από την ενημέρωση προέκυψε ότι παρά την παραπομπή του με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το ΔΣ απέρριψε την πρόταση του αναπληρωτή διοικητή για λύση της σύμβασης για σπουδαίο λόγο.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τον αναπληρωτή διοικητή τη σύγκληση εκ νέου του ΔΣ και τη λήψη απόφασης με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, τη στιγμή που η υπόθεση δεν συνιστά μια απλή καταγγελία αλλά συνδέεται με παραπομπή για κακούργημα.

Το ΔΣ συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη λύση της σύμβασης με τον συγκεκριμένο ιατρό.

Ο Υπουργός ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ για να σχηματίσει άποψη για τις θέσεις που εξέφρασαν τα μέλη για μια τόσο υψηλής σημασίας υπόθεση.

Η υπόθεση εξετάζεται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών.

 

workenter.gr

 

 

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.