Ο 71χρονος που δεν φεύγει με καμία κυβέρνηση

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να διοικεί το κράτος.

alikes_colorΤελικά, η καταστροφή που επέφερε στη χώρα με την πολυετή διακυβέρνησή του, δεν σταμάτησε με την αποχώρηση από την εξουσία, καθώς τα πράσινα στελέχη, με την ανοχή τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής κυβέρνησης, συνεχίζουν να βρίσκονται επικεφαλής σε κρατικές εταιρίες και οργανισμούς.

Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή του 71χρονου Νίκου Τσαραπατσάνη, ανθρώπου της απολύτου εμπιστοσύνης του Κώστα Σημίτη, ο οποίος είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στις «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.». Το παράδοξο είναι ότι ενώ ο κ. Τσαραπατσάνης μετρά στη συγκεκριμένη κρατική εταιρία 11(!) χρόνια –από τον Αύγουστο του 1998 (κυβέρνηση Σημίτη) έως τον Οκτώβριο του 2004 και από το Νοέμβριο του 2010 (κυβέρνηση Παπανδρέου) μέχρι και σήμερα– υπάρχουν εισηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό κ. Δημ. Μάρδα, για την ανανέωση της θητείας του για άλλα τέσσερα χρόνια!

Οι σχέσεις του με το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και δη με τον πρώην πρωθυπουργό είναι τέτοιες που αυτός τον εμπιστεύτηκε σε καίρια πόστα στο Ίδρυμα Σημίτη και στο άλλο… δημιούργημά του, τον ΟΠΕΚ (Όμιλο Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας), στη θέση του ταμία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης του θητεία στις «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.», σε έλεγχο εταιρίας ορκωτών λογιστών – ελεγκτών για τα πεπραγμένα της διοίκησής του, διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις του κανονισμού προμηθειών, όπως για παράδειγμα, «πληρωμές – καταβολές σε προμηθευτή πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού προσφορών ανάδειξης μειοδότη», «παραλαβές προμηθειών υλικών και μίσθωση μηχανήματος πριν από την ημερομηνία έγκρισής τους από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο» και «χρησιμοποίηση μηχανήματος πριν από το άνοιγμα των προσφορών και κατ’ επέκταση την επιλογή του προμηθευτή».

Αυτές τις μέρες αναμένεται να αποφασιστεί η ανανέωση ή μη της θητείας του κ. Τσαραπατσάνη από το Μέγαρο Μαξίμου και περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον την τελική απόφαση.
Πηγή-Πληροφορίες: Κυριακάτικη Δημοκρατία

Τα σχόλια είναι κλειστά.