Ο γιατρός Ευθύμιος Παπαναστασίου και οι Πρόσκοποι

Δια του παρόντος θα θέλαμε να εκφράσουμε και δημόσια τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για το θάνατο του εκλεκτού επιστήμονα και ανθρώπου της πόλης Ευθυμίου Παπαναστασίου.

Ο «γιατρός» ή «κύριος Θύμιος» όπως ήταν ευρύτερα γνωστός, έφυγε πλήρης ημερών αφήνοντας ως παρακαταθήκη την ενεργό αγάπη και προσφορά του στο τόπο, καθώς, και τους τρείς –επίσης επιστήμονες γιούς του.

Ωστόσο, εκείνο που δεν είναι καθόλου γνωστό για τον εκλιπόντα  ,καθώς τα τελευταία χρόνια ταυτίστηκε και έγινε γνωστός με την δράση της «Αστροφυσικής και Αστρονομική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας» , είναι ότι και ο ίδιος προ τριακονταετίας ασχολήθηκε ενεργά με τον Προσκοπισμό και τις Προσκοπικές δράσεις.

Διετέλεσε κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1980  , Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής  Συμπαράστασης των  Προσκόπων Αγρινίου . Αξίωμα που και ο γιος του Γιώργος Ευθ. Παπαναστασίου είχε την τιμή να υπηρετήσει , 30 χρόνια μετά , ως πρόεδρος της Επιτροπής των Προσκόπων Αγρινίου .

Διοργάνωσε με επιτυχία πολλές διαλέξεις με κορυφαίους επιστήμονες και κατά τα έτη 1985, 1986, και 1987 υπήρξε βασικός αρωγός και συντελεστής των «Πανελληνίων Προσκοπικών Αγώνων» που πραγματοποιήθηκαν στο Αγρίνιο και  υπήρξαν, πράγματι, μεγάλο αθλητικό γεγονός της εποχής και έτυχαν μεγάλης προβολής από την τότε κρατική τηλεόραση.

Πήραν μέρος σ’ αυτούς πολλοί Πρόσκοποι-Αθλητές  απ’ όλη  την Ελλάδα και, πέραν των κλασσικών αγωνισμάτων, παρουσιάστηκαν Προσκοπικές επιδείξεις και άλλα δρώμενα.

Εκφράζουμε και πάλι τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Αιωνία του η μνήμη.

1ο Σύστημα Προσκόπων Αγρινίου