Με επιτυχία η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα Δικαιώματα του Παιδιού(φωτό)

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή το απόγευμα στην Παλιά Λαχαναγορά Αγρινίου η προγραμματισμένη Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αγρινίου.

Στην Ημερίδα μίλησαν οι: Ιωάννα Γκίκα – Ψυχολόγος στον Οργανισμό ” Το Χαμόγελο του Παιδιού – The Smile of the Child ” με θέμα:《Πρόληψη για τη βία κατά των παιδιών》, Ελένη Βαλαβάνη Παιδίατρος-Αναπτυξιολόγος – Επιστημονικός Συνεργάτης στη Μονάδα Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής Α΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομεία Παίδων Η Αγία Σοφία – Επιστημονικός συνεργάτης ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου με θέμα:《Aναπτυξιακές Καθυστερήσεις, Μαθησιακές Δυσκολίες, Προβλήματα Συμπεριφοράς: Δικαίωμα των παιδιών για Έγκαιρη Διάγνωση και Παρέμβαση》, Άννα Λιαμέτη – Υπαστυνομος Α’- Αξιωματικός του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου με θέμα 《Παιδιά και οδική ασφάλεια》, Νεκταρία Φελέκη – Κοινωνική Λειτουργός στον Οργανισμό ” Το Χαμόγελο του Παιδιού – The Smile of the Child” με θέμα: 《Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας Αγρινίου.

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και επίλυση αποριών με τους ειδικούς. Ο Σύλλογος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους έβαλαν από ένα μικρό λιθαράκι για την διοργάνωση και την ομαλή διεξαγωγή της Ημερίδας.

Πρώτα απ’ όλα ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλες τις ομιλήτριες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και μας μετέδωσαν λίγο από το φως τους η καθεμία στον τομέα της. Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Αγρινίου για τη φιλοξενία. Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν από την δημιουργία των αφισών έως και την τελευταία λεπτομέρεια σε κάθε σημείο που τους χρειαστήκαμε ακόμη και για τον μπουφέ της ημερίδας μας.

Σημειώνουμε εδώ πως ότι έμεινε από τον μπουφέ δωρίστηκε με μεγάλη χαρά στο Το Χαμόγελο του Παιδιού – Καλύβια Αγρινίου.

Επίσης ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, γονείς, εκπαιδευτικούς και όχι μόνο! Ευχόμαστε φεύγοντας από την Ημερίδα του Συλλόγου μας όλοι να απέκτησαν τροφή για σκέψη αλλά και εφόδια για να συνεχίσουν στην καθημερινότητά τους να μάχονται για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Γιατί όπως έγραψε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος: 《Έχε το νου σου στο παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα》…

Ευχαριστούμε και όλα τα ΜΜΕ για τις δημοσιεύσεις των δράσεών μας πριν και μετά την πραγματοποίησή τους!