Κουρουμπλής: “Από βδομάδα ξεκινά η μεταφορά των σκουπιδιών”

«Ο Νόμος είναι Νόμος και θα τηρηθεί. Και όταν κινδυνεύουν παιδιά υπάρχουν πολύ σοβαρές ευθύνες» ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους χθες ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, διαβεβαιώνοντας ότι οι όποιες αντιδράσεις από τους Δημάρχους της Αιτωλοακαρνανίας για τα σκουπίδια του Πύργου, θεωρούνται λήξασες.

κουρουμπλής«Πρόκειται για ΧΥΤΑ για τους οποίους έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και δεν είναι ιδιοκτησία ούτε του Υπουργού, ούτε του Δημάρχου, ούτε κανενός! Χάρη δε θα κάνει κανένας σε κανένα. Η Ελλάδα είναι ενιαία σε αυτά τα ζητήματα. Δεν υπάρχουν ιδιοκτησίες».

Σε ανοιχτή τηλεφωνική ακρόαση,  με τους Ηλείους δημοσιογράφους και σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πρωινή”, ο κ. Κουρουμπλής έθεσε προ των ευθυνών τους, τους Δημάρχους Αγρινίου, Ναύπακτου και Άκτιου Βόνιτσας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δε μπορώ να δεχτώ καμία αντίρρηση όταν υπάρχει κίνδυνος έστω για ένα παιδί» ενώ άφησε και υπονοούμενα, λέγοντας ότι «δεν θα επιτρέψω σε κανένα Δήμαρχο να εκμεταλλευτεί το σοβαρό αυτό ζήτημα για να παίξει διάφορα παιχνίδια».

Ο  Υπουργός εμφανίστηκε σίγουρος ότι η μεταφορά των σκουπιδιών του Πύργου θα ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας καθώς όπως είπε, έχει ήδη μιλήσει με τους Δημάρχους της Αιτωλοακαρνανίας και τον έχουν διαβεβαιώσει ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα αποκλεισμού των κοντέινερ στους ΧΥΤΑ.
«Θα το ξεπεράσουμε το θέμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το ξεπεράσουμε. Έχω διαβεβαίωση από το Δήμαρχο της Ναύπακτού-  το Δημοτικό Συμβούλιο του οποίου συνεδριάζει τη Δευτέρα-  ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ενώ ξεκαθάρισα και στο Δήμαρχο του Αγρινίου κ. Παπαναστασίου ότι δεν δέχομαι καμία αντίρρηση όταν υπάρχει κίνδυνος έστω και για ένα παιδί. Από κει και πέρα νομίζω ότι όλοι αντιλαμβάνονται την ευθύνη διότι  αυτές είναι μονάδες που τις έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός, δεν είναι ιδιοκτησία  ούτε του Υπουργού, ούτε του Δημάρχου ούτε κανενός.

Και ζητάω επίσης και από τους Δημάρχους της Ηλείας να επιδείξουν μια κατανόηση γιατί φοβούμαι ότι και από εκεί πάλι προέρχονται διάφορα προβλήματα  τα οποία δυσκολεύουν την όλη προσπάθεια. Ας βάλουμε λοιπόν όλοι τη λογική κάτω, να βρούμε ένα τρόπο να βγάλουμε την περιοχή από αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους. Εγώ δε θα μιλήσω για τον πολιτισμό, τον έχουμε ξεχάσει όλοι τον πολιτισμό, αλλά υπάρχει ζήτημα υγείας και ιδίως εκτίθενται παιδιά και εδώ έχουμε ευθύνη όλοι, μηδενός εξαιρουμένου. Και ο Υπουργός και οι Δήμαρχοι και όλοι.  Να μαστέ συνεννοημένοι».
Μάλιστα ο κ. Κουρουμπλής, κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να λάβουν υπόψη τους, τις σοβαρότατες ευθύνες που τους αναλογούν, δεδομένου ότι οι κάτοικοι ενός Δήμου και κυρίως τα παιδιά κινδυνεύουν. «Δεν υπάρχουν αντιδράσεις στην Αιτωλοακαρνανία.  Υπάρχουν κάποιοι Δήμαρχοι οι οποίοι θέλουν να παίξουν διάφορα παιχνίδια. Κάποιοι λοιπόν αντιδρούν και πιέζουν το Δήμαρχο Αγρινίου και το Δήμαρχο Ναύπακτου, δημιουργώντας προβλήματα. Νομίζω ότι θα ξεπεραστούν. Ζήτησα μάλιστα και την παρέμβαση του Περιφερειάρχη και αναμένονται εξελίξεις».

 

«Να μην κλείσουν τα σχολεία»
Ο κ. Κουρουμπλής, ζήτησε από τον Δήμαρχο Πύργου να μην προχωρήσει στο κλείσιμο των σχολικών μονάδων, διαβεβαιώνοντας τον, ότι όλοι αντιλαμβάνονται την ευθύνη που έχουν απέναντι στα παιδιά, και η προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει δε θα σταματήσει. «Θα ολοκληρωθεί» είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα όμως, ζήτησε και την κατανόηση των Δημάρχων της Ηλείας όσον αφορά τη μονάδα στην Τριανταφυλλιά, επισημαίνοντας ότι θα δει εσπευσμένα στην Αθήνα τους δύο Δημάρχους, Ήλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλο και Πηνειού Α. Καστρινό καθώς έχει πληροφορηθεί την ύπαρξη μιας αντιδικίας.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.