ΗΠΑ: Κατά την έφοδο αστυνομίας στο σπίτι του «αυτοκτόνησε» ο 60χρονος που λένε ότι είχε πάρει το laptop της Ν.Πελόζι

Νεκρός βρέθηκε στο υπόγειο του σπιτιού του με μία σφαίρα στο στήθος, ο Κρίστοφερ Στάντον Τζώρτζια, ο οποίος συμμετείχε στην διαδήλωση που οδήγησε στην άλωση του Καπιτώλιου.

Το Ομοσπονδιακό Πρακτορείο Ειδήσεων της Ρωσίας (F.A.N.), ο Τζώρτζια είναι αυτός που έκλεψε το laptop και φυσικά όλα τα δεδομένα που περιείχε της προέδρου του Κογκρέζου Ν.Πελόζι!

Η περίεργη αυτοκτονία του έλαβε χώρα ΜΕΤΑ την έφοδο της αστυνομίας.

Ιστοσελίδες που αναφέρθηκαν σε αυτό το γεγονός έχουν αυτή τη στιγμή «κατέβει», μεταξύ αυτών και το 11ALIVE που συνεργάζεται με το αμερικανικό NBC.

Οι τοπικές αρχές της Αλφαρέτα της Πολιτείας της Τζώρτζια πάντως, δεν έχουν ακόμη συμπεράνει, γιατί ο Τζώρτζια αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της οικογενείας του είναι όλα σοκαρισμένα από την κατάσταση, στην οποία τον βρήκαν. Η σύζυγός του ωστόσο, δεν μπορούσε να βρει κάποιο όπλο.

Η Αστυνομία, μετά από έρευνα κατέσχεσε δύο ημιαυτόματα τυφέκια SKS, καραμπίνες δηλαδή, ρωσικής κατασκευής. Την ημέρα των ταραχών, ο Τζώρτζια είχε μείνει ως αργά το απόγευμα έξω από το Καπιτώλιο, μέχρι που η αστυνομία ζήτησε από τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν.

Ταυτοποιήθηκε, συνελήφθη και παραπέμφθηκε για «απόπειρα εισόδου σε συγκεκριμένο χώρο, που ανήκει στο Καπιτώλιο, χωρίς την έγκριση της αστυνομίας του κτιρίου», αναφέρει η έκθεση της Αστυνομίας. Καταδικάστηκε σε 1.000 δολάρια πρόστιμο ή 180 ημέρες φυλάκισης.

Το θύμα και υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ εργαζόταν στον τραπεζικό τομέα από το 1990.

Οι γείτονές του τον χαρακτηρίζουν «αφοσιωμένο πατέρα» και «πάντοτε χαμογελαστό», που «που δεν είχε πει ποτέ κακή κουβέντα για κανέναν».

Στις 9 Ιανουαρίου πάντως, ένας ακόμη αστυνομικός του Καπιτωλίου, ο 51χρονος Χάουαρντ Λίμπενγκουντ, βρέθηκε νεκρός. Ο θάνατός του αποδόθηκε επίσης σε αυτοκτονία.