ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Ο Διευθυντής  κ. Φώτης Σκληρός, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του Γυμνασίου Νεοχωρίου θέλουμε  να εκφράσουμε τις θερμές  ευχαριστίες μας στην Αερολέσχη Ι.Π.Μεσολογγίου για την άψογη φιλοξενία  στους χώρους του  Αεροδρομίου Μεσολογγίου την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023.

Το σχολείο μας είχε την τιμή να ανοίξει των κύκλο των επισκέψεων, στα πλαίσια του προγράμματος εξωστρέφειας της Αερολέσχης Ι.Π.Μεσολογγίου με θέμα: «Ενημερωτικές και Ψυχαγωγικές Επισκέψεις Σχολείων και Ιδρυμάτων στο Αεροδρόμιο Μεσολογγίου».


Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας  είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Αεροδρομίου, να γνωρίσουν το σημαντικό έργο που επιτελεί η Αερολέσχη Ι.Π.Μεσολογγίου και την σπουδαιότητα του Αεροδρομίου όχι μόνο για τον Δήμο Ι.Π.Μεσολογγίου, την Αιτωλοακαρνανία, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και για την  χώρα μας και την Ν.Α.Ευρώπη ευρύτερα. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ενημερώθηκαν επίσης για τις τεράστιες δυνατότητες και τις ελπιδοφόρες προοπτικές του Αεροδρομίου Μεσολογγίου με την αξιοποίηση της αιχμής των μελλοντικών τεχνολογιών στην αεροπλοΐα αλλά και στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Κάθε χρόνο στο Αεροδρόμιο Μεσολογγίου πραγματοποιούνται:

α. Εκπαιδευτικές πτήσεις.

β.  Αεραθλητικοί αγώνες αεροσκαφών  –  αλεξιπτώτου

γ. Ψυχαγωγικές πτήσεις αεροσκαφών – αερομοντέλων – drones κ.λ.π.

δ. Επιστημονικές δοκιμές drones από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας

Το Αεροδρόμιο Μεσολογγίου προσελκύει πρωτοπόρες εταιρείες στο χώρο της έρευνας, της εκπαίδευσης, της καινοτομίας και της τεχνολογίας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών όπως η Hellenic Drones.

Σε συνεργασία με το «Ελληνικο Ινστιτούτο μη Επανδρωμενων Αεροσκαφων και Διαστηματος» το Αεροδρόμιο Μεσολογγίου έγινε το πρώτο Droneport στην Ελλάδα και γενικότερα στη ΝΑ Ευρώπη.

Είναι αυτονόητο ότι η στήριξη από τον Δήμο  Ι.Π.Μεσολογγίου, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και από την Πολιτεία προς την Αερολέσχη Ι.Π.Μεσολογγίου και το Αεροδρόμιο Μεσολογγίου  είναι απαραίτητη.