Εργαστήρι με θέμα: Χορήγηση Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ» στο Μεσολόγγι

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού,Νικόλαος Κοροβέσης, σας προσκαλεί την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 και ώρα 12.00 μμ. στην αίθουσα τουκτηρίου Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι για την παρακολούθηση του Εργαστηρίου μεθέμα τη χορήγηση σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ» στο πλαίσιουλοποίησης του έργου «Δράσεις Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Το εργαστήριο υλοποιείται σε συνέχεια των ενεργειών προβολής της δράσηςΧορήγηση Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ» που έχει ως στόχο τηνανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και συνταγών της περιοχής μας καιπεραιτέρω την προβολή της γαστρονομικής παράδοσης και της ιδιαίτερηςταυτότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το εργαστήριο θα επικεντρωθεί στην ενημέρωση των σχετικών τουριστικώνεπιχειρήσεων και των τοπικών παραγωγών αναφορικά με τους στόχους, τηδιαδικασία εφαρμογής του Σήματος, τα στάδια χορήγησης και τα οφέλη από τησυμμετοχή στη δράση Χορήγηση Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ».

Στο πλαίσιο των παραπάνω, θα παρουσιασθούν οι διαδικασίες πιστοποίησηςεπιχειρήσεων και παραγωγών που επιθυμούν να λάβουν το σχετικό σήμα, αλλά καιοι τρόποι προβολής τους από την ΠΔΕ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

12:00 – 12:15 Προσέλευση – Εγγραφές στο Εργαστήριο

12:15 – 12:30 Χαιρετισμοί και καλωσόρισμα συμμετεχόντων

12:30 – 12:45 Παρουσίαση του έργου Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ, Δρ.Λαυρέντιος Βασιλειάδης, προϊστάμενος Τμήματος ΣχεδιασμούΤουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ

12:45 – 13:00 Παρουσίαση των τρόπων προβολής των εταιρειών πουσυμμετέχουν στη δράση από την CHOOSE A.E.

13:00 – 13:30 Παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών ΠΔΕ

13:30 – 13:45 Απονομή σημάτων «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ» στους συμμετέχοντες

13:45 – 14:00 Συζήτηση – Ερωτήσεις

14:00 Ολοκλήρωση εργαστηρίου.