Εργαστήρι Γλώσσας και Λόγου

 « Η  γλώσσα του Ομήρου και η σύγχρονη ελληνική. Γνωρίζετε ότι μιλάτε ομηρικά;»

erg3

Μια  περιήγηση  στα  πανάρχαια  μονοπάτια  που  χάραξαν  οι  ελληνικές  λέξεις και  που  συνεχίζουμε  να  διαβαίνουμε  όλοι  μας  και  σήμερα  ξέροντας και μη.erg1Η  πραγματοποίηση  του  φθινοπωρινού  περιπάτου  θα  ξεκινήσει από  το  χώρο  της  Δημοτικής  Βιβλιοθήκης, σε  εβδομαδιαίες  συναντήσεις.

Αιτήσεις  για  συμμετοχή θα  γίνονται  κατά  το  πρώτο  δεκαήμερο  του  Σεπτεμβρίου  στα  τηλέφωνα :

– Γιοπάνου  Ειρήνη (Οργανωτικός  Γραμματέας): 6989845501

-Αδάμης  Ευθύμιος (Πρόεδρος Συνδέσμου) : 6945971396

erg2

 Τι είναι το Εργαστήρι Γλώσσας και Λόγου του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας.

Από τις αρχές Μαΐου βρίσκεται σε εξέλιξη μια καινοτόμα δράση του Συνδέσμου μας, το Εργαστήρι Γλώσσας και Λόγου. Λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα κάθε Τετάρτη και Πέμπτη 4-6 στην Παπαστράτειο Δημοτική βιβλιοθήκη.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Εκεί οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν σε θέματα που δεν προλαβαίνει το σχολικό ωρολόγιο πρόγραμμα να καλύψει, όπως μυθολογία, παραμύθια, ελληνικά, αρχαία και λογοτεχνία.

Στο νέο κύκλο θα περιλαμβάνονται επισκέψεις σε μουσείο,μελέτη αγγείων, εκδρομές και άλλα. Το Εργαστήρι Γλώσσας και Λόγου είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία της ειδικού γραμματέα και μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου μας Ειρήνης Γιοπάνου.

Η συμμετοχή των μαθητών φυσικά και είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Σημειωτέον δε ότι πέρα από την προβλεπόμενη χορήγηση βιβλίων από την βιβλιοθήκη, δεν υπάρχει καμία απολύτως κάλυψη εξόδων από άλλες πηγές τόσο για τα εργαστηριακά μαθήματα όσο και για τα αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται.