Εθνικό Κτηματολόγιο: Σε αφορά

Υποβολή Δηλώσεων Κτηματογράφησης με την εγγύηση της Ένωσης Αγρινίου στις κινητές μονάδες ενημέρωσης και συλλογής δηλώσεων της αναδόχου κοινοπραξίας.

Με την υπάριθμ. 42/9/28-11-2018 Απόφαση του ΝΠΔΔ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» καλούνται όσοι έχουν εμπράγματο ή άλλο εγγραπτέο στα κτηματολογικά βιβλία δικαίωμα σε ακίνητα των περιοχών που κτηματογραφούνται με τη Σύμβαση με κωδικό ΚΤ5-15: «Μελέτη Κτηματογράφησης και Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», να υποβάλλουν δήλωση ιδιοκτησίας.

Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων για τις περιοχές αυτές αρχίζει από σήμερα και η Ένωση Αγρινίου, συμμετέχοντας στην όλη διαδικασία υποστηρικτικά του έργου που έχει αναλάβει η ανάδοχο κοινοπραξία, αναλαμβάνει την πλήρη διαδικασία για τη:

● συλλογή, επεξεργασία και καταγραφή των εμπράγματων και άλλων εγγραπτέων δικαιωμάτων ανά ακίνητο

●συλλογή και επεξεργασία στοιχείων για την ακριβή απεικόνιση των γεωτεμαχίων στο κτηματολογικό διάγραμμα

Η πολυετής εμπειρία μας στο ΟΣΔΕ (αγροτικό κτηματολόγιο) και η τεχνογνωσία των στελεχών μας σε θέματα ψηφιοποίησης αγροτεμαχίων αποτελούν τη μέγιστη εγγύηση και για την αξιόπιστη και υποβολή των δηλώσεων κτηματογράφησης.

Σημειώνουμε ότι στα γραφεία της Ένωσης Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε προ ημερών συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση, σχετικά με τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας επί ακινήτων στους υπό κτηματογράφηση Ο.Τ.Α. των περιοχών της Σύμβασης με κωδικό ΚΤ5-15: «Μελέτη Κτηματογράφησης και Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Οι υπεύθυνοι του έργου διαπίστωσαν το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας του Συνεταιρισμού, αφού στις δηλώσεις προσομοίωσης που έγιναν, η υποβολή ολοκληρώθηκε χωρίς να παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα. Παράλληλα, στην ενημέρωση υπογραμμίστηκε ότι το Εθνικό Κτηματολόγιο αποτελεί το σημαντικότερο αναπτυξιακό εργαλείο, ένα πραγματικά θεμελιώδες έργο για την Ελλάδα, που δημιουργεί πολύ σημαντικά οφέλη για τον πολίτη, την εθνική οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος και επίσης μια σημαντική κληρονομιά που οφείλουμε στις επόμενες γενεές.

Συγκεκριμένα:

Προχωρά στην οριστική, χωρίς αμφισβητήσεις, καταγραφή και κατοχύρωση της ιδιοκτησίας των πολιτών. Περιορίζει την γραφειοκρατία και γίνονται απλούστερες και ταχύτερες οι διαδικασίες μεταβίβασης της ακίνητης περιουσίας.

Ενισχύει τη διαφάνεια και την ασφάλεια στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Αναβαθμίζει την αγορά ακινήτων και αυξάνει την αξία της ακίνητης ιδιοκτησίας με συνέπεια να προσελκύονται σημαντικότατες επενδύσεις. Οριοθετεί αμετάκλητα και διασφαλίζει πλήρως τη δημόσια και δημοτική περιουσία. Προστατεύει αποτελεσματικότερα το περιβάλλον.

Η αμετάκλητη οριοθέτηση των δασών και του αιγιαλού θα αποτελέσει το σοβαρότερο εμπόδιο ενάντια στις καταπατήσεις και την αυθαιρεσία. Αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την ορθολογική οργάνωση και ανάπτυξη της χώρας.

Η δήλωση ιδιοκτησίας είναι από το νόμο υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε πράξη στο μέλλον (π.χ. μεταβίβαση, γονική παροχή ή δωρεά καθώς και έκδοση οικοδομικής αδείας). Σε αντίθετη περίπτωση, μετά τις πρώτες εγγραφές και τις προθεσμίες που προβλέπονται από το νόμο το ακίνητο καταχωρείται στο Ελληνικό Δημόσιο.

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Διασφάλισε σήμερα την ακίνητη περιουσία σου.

 

e-ea.gr