Δήλωση Θάνου Μωραΐτη για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6

Θ. Μωραΐτης:  «7 στις 10 επιχειρήσεις της Αιτωλοακαρνανίας εκτός Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6. Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τον εμπορικό κόσμο, την εστίαση, τη μικρομεσαία επιχείρηση. Τους καταδικάζει σε ύφεση και λουκέτα».

 

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 και τον αποκλεισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Νομού από αυτήν.

Αναλυτικά, η δήλωσή του:

«Η μικρή και μεσαία επιχείρηση, καθώς και η εστίαση της Αιτωλοακαρνανίας καταρρέει.

Οι κραυγές αγωνίας και απόγνωσης του εμπορικού κόσμου του Νομού μας δε βρήκαν ευήκοα ώτα, με την κυβέρνηση να επιδίδεται, εδώ κι ένα χρόνο σε ένα ρεσιτάλ εγκατάλειψης κι αδιαφορίας.

Οι έμποροι βρίσκονται για τρίτη φορά αντιμέτωποι με ένα lockdown, δίχως ενίσχυση, δίχως μέριμνα και δίχως προοπτική.

Οι άνθρωποι της εστίασης είναι σε απόγνωση, με τα μαγαζιά τους κλειστά για μήνες και τα χρέη να γιγαντώνονται, δίχως να βλέπουν κάποια λύση για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Η κυβέρνηση αποφασίζει να μειώσει κι άλλο τα ήδη αναιμικά κι άκρως ανεπαρκή μέτρα στήριξης, αποκλείοντας πανελλαδικά 6 στις 10 επιχειρήσεις από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6.

Για την Αιτωλοακαρνανία τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, με το 70% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Νομού μας αποκλεισμένο από τα μέτρα.

 

Η υπομονή και οι αντοχές έχουν εξαντληθεί προ πολλού.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πλέον για την κυβέρνηση, η οποία, με μαθηματική ακρίβεια, οδηγεί τις επιχειρήσεις σε λουκέτα, την οικονομία σε ύφεση και τη χώρα σε νέα κρίση χρέους.

Δίχως να έχει πρόσβαση στη ρευστότητα και στα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Δίχως να έχει τη δυνατότητα να περάσει ακόμα κι έξω από τις τράπεζες.

 

Είναι πλέον απόλυτα σαφές ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για τον εμπορικό κόσμο, την εστίαση, τη μικρομεσαία επιχείρηση, για τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και το στυλοβάτη της ελληνικής κοινωνίας.

Αδιαφορεί επιδεικτικά για την Περιφέρεια, για το Νομό μας και ανακόπτει κάθε ευκαιρία για ανάπτυξη -ακόμα κι ανάκαμψη.

 

Δε θα της επιτρέψουμε να εξακολουθήσει να βαδίζει σε αυτόν το δρόμο της καταστροφής και της απαξίωσης.

Ο κόσμος της Αιτωλοακαρνανίας απαιτεί τώρα τη γενναία ενίσχυση που χρειάζεται, ώστε να σταθεί στα πόδια του.

Φτάνουν τα ευχολόγια.

Φτάνουν οι κενές υποσχέσεις».