Δάσκαλος ταξιδεύει με καΐκι για να κάνει μάθημα στον μοναδικό μαθητή στην Τέλενδο

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης είναι ο μοναδικός δάσκαλος στην Τέλενδο, το νησί του Αιγαίου με τους 30 κατοίκους.

Ταξιδεύει καθημερινά από την Κάλυμνο στην Τέλενδο με το καΐκι για να κάνει μάθημα στον μοναδικό μαθητή του νησιού.

«Κάθε μέρα παίρνω το καραβάκι από την Κάλυμνο στην Τέλενδο για να διδάξω στον μοναδικό μαθητή του νησιού. Δεν με κουράζει η καθημερινή διαδρομή, είναι 5 λεπτά. Είναι δύσκολο ένας νέος να μείνει μόνιμα στην Τέλενδο γιατί τον χειμώνα είναι ερημικά και δεν έχεις να κάνεις πολλά. Γι’ αυτό και μένω στην Κάλυμνο» λέει ο δάσκαλος, μιλώντας στην εκπομπή «Ελένη» του MEGA.

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης αναφέρει πως ο μαθητής του, Σάββας, είναι 7,5 ετών και το γεγονός ότι αγαπά πολύ τον τόπο του τον βοηθά να μην τον παίρνει από κάτω που είναι μόνος του.

«Πέρα από το μαθησιακό πρέπει να κρατώ παρέα στον μαθητή μου, να παίζω μαζί του στα διαλλείματα και να του ενισχύω την ψυχολογία όταν τον παίρνει από κάτω» λέει ο δάσκαλος της Τελένδου.

tanea.gr

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.