Για ποιόν πεζόδρομο μιλάμε όταν τα οχήματα κινούνται κανονικά;;;(φωτό)

Προσοχή και άμεσα μέτρα . . . πριν έχουμε ατύχημα !!!

Εξοργιστική η κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της πόλης του Αγρινίου που είναι δρομολογημένοι για να γίνουν πεζόδρομοι και έχουν ήδη χαρακτηριστεί.

Ο κόκκινος τάπητας μπήκε, το σήμα στο οδόστρωμα επίσης, οι σηματοδοτήσεις με το ωράριο κινήσεως των οχημάτων φόρτωσης-εκφόρτωσης τοποθετήθηκαν, ο καιρός περνά και τελικά πολλοί πολίτες μας έχουν καταγγείλει πως πήγαν να τους χτυπήσουν οχήματα και δίκυκλα που καμία σχέση δεν έχουν με κίνησή τους στον πεζόδρομο.

Δυστυχώς γίναμε και οι ίδιοι μάρτυρες τέτοιων περιπτώσεων μπροστά στα μάτια μας με υποψήφια θύματα συμπολίτες μας αλλά και εμείς οι ίδιοι 2 φορές μέσα σε μια περίπου εβδομάδα.

Το αξιοσημείωτο είναι πως τα περισσότερα περιστατικά έχουν συμβεί στο κομμάτι στης Παπαστράτου από την συμβολή της οδού Σάκη Καράγιωργα έως την συμβολή με την οδό Δήμου Τσέλιου.

Λόγο του ότι το κομμάτι είναι μικρό και οι δίοδοι προς αρκετά σημεία μέσα από αυτό το κομμάτι πεζόδρομου, κάνει κάποιους να κερδίζουν δρόμο και χρόνο με το κάθε όχημα, παραβιάζουν τον πεζόδρομο και είτε στρίβουν στην Δήμου Τσέλιου είτε συνεχίζουν στην Παπαστράτου.

Στην συμβολή των οδών Παπαστράτου και Δήμου Τσέλιου οι περίοικοι μας είπαν πως έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ευτυχώς μόνο υλικών ζημιών από τότε που έχει χαρακτηριστεί το κάτω κομμάτι της Παπαστράτου ως πεζόδρομος.

Προβλήματα υπάρχουν και στην πλατεία με παραβιάσεις και φόβο για ατύχημα κυρίως με παιδιά.

Στην περίπτωσή την δική μας κάναμε νόημα και τις δύο φορές ενώ περπατούσαμε πως εδώ είναι πεζόδρομος και απαγορεύεται η διέλευση. Η απάντηση τη μία φορά ήταν “εδώ από πάνω θέλω να πάω” και συνέχισε, και την άλλη “κάνε στην άκρη δεν είσαι της τροχαίας”.

Αλήθεια η Τροχαία (της οποίας δεν θα της υποδείξουμε εμείς την δουλειά της) μήπως θα ήταν καλύτερα να σταθεί και στο πάνω σημείο αυτό και όχι μόνο στο Συντριβάνι; Να σας βοηθήσουμε μάλιστα από 14:00 έως 17:30 κάθε μέρα γίνεται πάρτι.

Ο Δήμος μήπως θα έπρεπε να έχει πιο έντονη παρουσία με την Δημοτική Αστυνομία και γιατί όχι μόνιμη στους πεζόδρομους; Μήπως να έβαζε κάποιο προστατευτικό τύπου μπάρα τις ώρες που δεν χρειάζεται η διέλευση των οχημάτων φόρτωσης-εκφόρτωσης; Ή έστω δυο μεγάλα σήματα που να μην μετακινούνται εύκολα….. όπως υπάρχει στην οδό Βότση.

Εμείς ευχόμαστε να μην είμαστε μάρτυρες κάποιου τροχαίου ατυχήματος στα σημεία που προαναφέραμε και έτσι να μάθουμε να σεβόμαστε πρώτα τον εαυτό μας και μετά τους συμπολίτες μας . . .

. . . δύσκολο δεν είναι να κάνει ο καθένας ότι γουστάρει και τον διευκολύνει,  αλλά ότι πρέπει και ορίζεται ως νόμιμο με σεβασμό στους συμπολίτες μας . . .