ΑΣΕΠ: Έρχονται χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις εντός του έτους

Χιλιάδες νέες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ έρχονται εντός του 2020 για θέσεις εργασίας σε υπουργεία και υπηρεσίες στο δημόσιο. Αναλυτικός οδηγός για τις προκηρύξεις που έρχονται το επόμενο διάστημα.

Νέες ευκαιρίες για δουλειά στο δημόσιο καθώς το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να βγουν προκηρύξεις για νέες θέσεις εργασίας σε δημόσιους φορείς και υπηρεσίες. Δείτε αναλυτικά τις προσλήψεις που έρχονται.

Οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ θα γίνουν σε υπουργεία, νοσοκομεία, κέντρα πρόνοιας, Λιμενικό και Ελληνική Αστυνομία η οποία θα προσλάβει συνοριοφύλακες.

Θα γίνουν 1.200 προσλήψεις που θα ενισχύσουν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης με το διαγωνισμό να ανακοινώνεται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η αξιολόγηση των υποψηφίων θα γίνει από το ΑΣΕΠ, στο πρότυπο των ειδικών φρουρών που προσελήφθησαν πρόσφατα από την ΕΛΑΣ.

Συνοριοφύλακες

Οι 400 προσλήψεις έχουν ήδη εγκριθεί για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αφορούν στην συνοριακή φύλαξη στον Έβρο.

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα «τρέξει» άλλο ένα πρόγραμμα για 800, που θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο και το οποίο αναμένεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Οι νέοι συνοριακοί φύλακες, συνολικά 1.200, θα προσληφθούν με ετήσια σύμβαση που θα ανανεώνεται.

Προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα

Με νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, η Οργανική Δύναμη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. θα ανεβάσει και πάλι την «οροφή» του προσωπικού στις 9.500 θέσεις από 8.000. Σημειώνεται ότι παλαιότερα η οργανική δύναμη έφτανε τους 10.250.

Οι αυξημένες προσφυγικές ροές στο Αιγαίο φέρνουν ξανά στο προσκήνιο την ανάγκη για επιπλέον προσωπικό στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, με στόχο να ενισχυθούν κυρίως οι υπηρεσίες του ΛΣ στο ανατολικό Αιγαίο.

Στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μελετούν την κατάθεση πρότασης για την προκήρυξη διαγωνισμού σχετικά με τη πρόσληψη προσωπικού, με τον αριθμό να αγγίζει ακόμα και τα 1.500 άτομα.

Σημειώνεται ότι στα νησιά του Αιγαίου, μετά τις αποσπάσεις προσωπικού, αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 1.300 λιμενικοί (σε πλωτά και σε χερσαίες υπηρεσίες) και περίπου 50 σκάφη του Λ.Σ., ενώ συνδράμουν προσωπικό και σκάφη του Frontex.

Προσλήψεις σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε 1.525 προσλήψεις υπαλλήλων. Κατανέμονται σε 1.300 θέσεις προσωπικού στα νοσοκομεία, 50 σε πλήρωμα ΕΚΑΒ και 175 γιατροί στα ΤΕΠ.
Παράλληλα προχωρούν προσλήψεις περίπου 900 μόνιμων γιατρών σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, αλλά και οι συμβάσεις με 800 ιδιώτες γιατρούς μέσω ΕΟΠΥΥ.

Υπάρχει επίσης εξαγγελία για την τοποθέτηση 1.500 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ολοκληρώθηκε η κατανομή 1.300 θέσεων λοιπού προσωπικού που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ είναι έτοιμη προς δημοσίευση η προκήρυξη για 50 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ.

Οι 1.300 θέσεις για τα νοσοκομεία θα προκηρυχθούν και θα αποσταλούν στο ΑΣΕΠ και θα αφορούν σε ποσοστό 45% θέσεις νοσηλευτών. Οι υπόλοιπες θέσεις, θα αφορούν σε ειδικότητες όπως τραυματιοφορείς, προσωπικό ιατρικών εργαστηρίων, διοικητικό προσωπικό και άλλες.

Προσλήψεις στο Κτηματολόγιο

Προσλήψεις νέου προσωπικού στο Εθνικό Κτηματολόγιο προωθούν τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών.

Διαπιστώνεται σοβαρή υποστελέχωση στο νομικό τμήμα του Οργανισμού, καθώς έχουν απομακρυνθεί δεκάδες καταρτισμένοι νομικοί, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

 

 

dikaiologitika.gr