Απόστολος Κατσιφάρας: Η Περιφέρεια στηρίζει το έργο της «Παναγίας Ελεούσας»

Ποσό 2,1 εκ. ευρώ για νέα Στέγη στο Αγρίνιο.

«Είμαστε δίπλα σας και το αποδεικνύουμε με πράξεις. Επιτελείτε σπουδαίο έργο στην τοπική κοινωνία. Το αναγνωρίζουμε, γι’ αυτό και στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειές σας. Στόχος μας είναι να κατασκευάζουμε έργα χρήσιμα και λειτουργικά για την κοινωνία και τους συμπολίτες.

Περισσότερο απ’ όλα, όμως, ως Περιφερειακή αρχή ,φροντίζουμε να είμαστε δίπλα στους φορείς και τους πολίτες που έχουν ανάγκη» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας χαιρετίζοντας την επετειακή εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων συνεχούς προσφοράς του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» που λειτουργεί δομές στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι.

Ο Περιφερειάρχης αποδεχόμενος πρόσκληση των μελών του Δ.Σ. του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα», παρευρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου 2019. Κατά το χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στηρίζοντας το έργο του Εργαστηρίου.

«Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) – Οικοτροφείο αποτελεί μια πρότυπη δομή. Εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες. Δίνει τη δυνατότητα σε νέους να διαμείνουν σε ένα προστατευμένο περιβάλλον. Ένα σπίτι με φιλόξενους χώρους, με προσωπικό που τους διασφαλίζει μία σωστή διαβίωση ακόμα κι όταν η οικογένειά τους δεν μπορεί να είναι κοντά τους, αποφεύγοντας τον κίνδυνο αποξένωσης και ιδρυματοποίησης» υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας μιλώντας για την πρότυπη μονάδα, που κατασκευάστηκε και λειτουργεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.

Ο κ. Κατσιφάρας επίσης ανακοίνωσε ότι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» εντάχθηκε η ανέγερση μιας ακόμη Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) – οικοτροφείων του εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» στο Αγρίνιο, προϋπολογισμού 2,1 εκατ. ευρώ, με δικαιούχο το Δήμο Αγρινίου.

Η Στέγη που θα είναι προσβάσιμη σε Α.μ.Ε.Α., θα αποτελείται από υπόγειο (162,69 τ.μ.), ισόγειο (237,11 τ.μ.) και Α΄ όροφο (219,75 τ.μ.). Το ισόγειο θα περιλαμβάνει χώρους εξυπηρέτησης, ενώ ο Α΄ όροφος θα περιλαμβάνει τους κοιτώνες με τα λουτρά τους, έναν κοιτώνα με τουαλέτα Α.μ.Ε.Α, ένα κοινόχρηστο WC, ανελκυστήρα, εσωτερική σκάλα επικοινωνίας με τον ισόγειο όροφο, καθώς και εξωτερική σκάλα για άμεση πρόσβαση. Επίσης θα κατασκευασθεί υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ.