Αναφορά του ΑΚΚΕΛ στον εισαγγελέα Μυτιλήνης κατά των ΜΚΟ για διερεύνηση τέλεσης εγκλημάτων των Άρθρων 285 και 306

Το κείμενο της επιστολής

22/9/2020

ΠΡΟΣ:            Εισαγγελία Μυτιλήνης

ΚΟΙΝ.:           Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

ΣΧΕΤ.:           Αναφορά–αίτηση για τη διερεύνηση, τυχόν τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκομένων εγκλημάτων Άρθρων 285 και 306 Π.Κ.

            Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα,

            Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) θέτει υπόψιν σας και ζητά την αυτεπάγγελτη ενέργειά σας για την αντιμετώπιση σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας σε συνέχεια της καταστροφής του ΚΥΤ της Μόριας και της σκόπιμης διασποράς αλλοδαπών με COVID-19 εντός του αστικού ιστού του νησιού από ΜΚΟ που λειτουργούν στο νησί χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα.

            Σύμφωνα με δημοσιεύματα ακόμη και σε κανάλια πανελλαδικής τηλεοπτικής κάλυψης (ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ στον ΣΚΑΪ, με συμμετοχή του δημοσιογράφου Γιάννη Συνάνη από Μυτιλήνη https://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/atairiastoi/2020-09-22-10 από το 22ο λεπτό), περίπου 3500 από τους αλλοδαπούς που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα, έχουν εξαφανιστεί και έχουν μεταφερθεί από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις σε ξενοδοχεία και σε σπίτια όπου τα έξοδα διαμονής και ενοικίασης ανέλαβαν οι ΜΚΟ.

            Από αυτούς τους αλλοδαπούς που επέστρεψαν στο νέο ΚΥΤ, ορισμένες εκατοντάδες βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, γεγονός που υποδηλώνει εξαιρετικά σοβαρό κίνδυνο μόλυνσης πολλών Ελλήνων πολιτών από τις αστικές περιοχές όπου βρέθηκαν οι αλλοδαποί. Το κυριότερο όμως είναι ότι τα μέλη των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), που έχουν εμπλακεί σε αυτή τη μεταφορά των αλλοδαπών, έχουν παραβιάσει τουλάχιστον τα άρθρα 285 και 306 του Ποινικού Κώδικα και εμπλέκονται στην τέλεση σοβαρότατων εγκληματικών πράξεων, οι οποίες μπορούν να αποκτήσουν ακόμη και κακουργηματικό χαρακτήρα.

            Το ΑΚΚΕΛ ζήτα από εσάς να προχωρήσετε σε έρευνα για την απόδοση και προσωποποίηση ευθυνών σε μέλη και τις διοικήσεις των ΜΚΟ που θα αποδειχθεί ότι έχουν εμπλακεί σε αυτή την πρωτοφανή και εκτεταμένης κλίμακας επιμόλυνση των κατοίκων του νησιού.

            Με τιμή,

            [Υπογραφή]

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ