Ανακοίνωση τομέα εργατικής πολιτικής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αιτωλοακαρνανίας για κατώτατο μισθό

Ο εμπαιγμός των εργαζομένων δεν έχει τέλος με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη!

 

Μετά τις απλήρωτες υπερωρίες ανακοινώθηκε και «συμβολική αύξηση» του κατώτατου μισθού!

Μετά το πάγωμα του κατώτατου μισθού επί 2 χρόνια, όσα δηλαδή κυβερνά η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, στα 650 ευρώ μηνιαίως, χτες ο Πρωθυπουργός χωρίς ίχνος ντροπής ανακοίνωσε την αύξηση από 1.1.2022 του κατώτατου μισθού κατά 2% μηνιαίως, δηλαδή 13 ευρώ  μεικτά μηνιαίως! Η «συμβολική αύξηση» όπως την αποκάλεσε ο ίδιος αντιστοιχεί σε ένα κουλούρι καθημερινά για κάθε εργαζόμενο, τη στιγμή μάλιστα που σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ οι ανατιμήσεις ακόμα και των βασικών ειδών διατροφής κυμαίνονται από 10% έως και 20% σε σχέση με πέρσι.

 

Βέβαια δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον κ. Μητσοτάκη που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λοιδορούσε την αύξηση της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από τα 450 ευρώ (υποκατώτατος μισθός) και 586 ευρώ (κατώτατος μισθός) στα 650 ευρώ μηνιαίως για όλους τους εργαζόμενους, αύξηση 22% και 11% αντίστοιχα – και μάλιστα σε συνθήκες δημοσιονομικής επιτροπείας. Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι προεκλογικά πούλησε φίκια για μεταξωτές κορδέλες στον εργαζόμενο λαό, όπως έκανε και με τη μεσαία τάξη.O κόσμος της εργασίας, οι γυναίκες και οι άνδρες, γνωρίζουν ήδη από πρώτο χέρι για την  μείωση του εισοδήματός τους και την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας τους.

 

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αιτωλοακαρνανίας θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων και θα κάνουμε τα πάντα για να αντιπαλέψουμε αυτή την ολέθρια πολιτική. Και αύριο, με την προοδευτική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μην έχει κανένας και καμία αμφιβολία ότι όλες οι αντεργατικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη θα πάνε στο καλάθι των αχρήστων, ενώ παράλληλα η ανάκαμψη της χώρας θα στηριχθεί και θα στηρίξει τους ανθρώπους του μόχθου. Άλλωστε ακόμα και οι αριθμητικές συγκρίσεις των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στον τομέα αυτό το αποδεικνύουν περίτρανα ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Αυτοί είναι με τον ΣΕΒ εμείς με τους εργαζόμενους!