Ανακοίνωση σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων δεδομένης της μη λειτουργίας του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου εξαιτίας της πρόσφατης πυρκαγιάς

Τις προηγούμενες ημέρες αλλά και σήμερα παρατηρείται αύξηση των απορριμμάτων πέριξ των κάδων της πόλης αλλά και των οικισμών σε όλο το Δήμο.

Θέλουμε να πληροφορήσουμε τους συνδημότες μας ότι η μείωση της συχνότητας της αποκομιδής οφείλεται στο ότι τα απορρίμματα του Δήμου μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Ναυπακτίας του οποίου το ωράριο, οι μέρες λειτουργίας αλλά και η απόσταση δε βοηθούν στην πλήρη αποκομιδή στο Δήμο μας.

Ήδη εξετάζονται εναλλακτικές μέχρι την πλήρη επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, ενώ το πλυντήριο του Δήμου πλένει καθημερινά όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία όπου παρατηρήθηκε μεγάλη συγκέντρωση σκουπιδιών.

Στο διάστημα αυτό ζητάμε την κατανόησή σας προκειμένου να μειωθεί η συχνότητα απόρριψης για να μη δημιουργούνται σωροί γύρω από τους κάδους, διαβεβαιώνοντάς σας ότι το συντομότερο δυνατόν το πρόβλημα θα επιλυθεί και η αποκομιδή θα επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς.

 

 

Εκ μέρους της διεύθυνσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου του
Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου
Η αντιδήμαρχος
Περσεφόνη Μελαχρή