“Αλαλούμ” για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους

Σημαντικές αλλαγές που αφορούν σε 80.000 δημοτικούς υπαλλήλους φέρνει προσχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών που παραδόθηκε στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως κείμενο εργασίας.

δημόσιο 4452
Σε αυτό περιλαμβάνονται συνολικά εννέα βασικές αλλαγές, που σχετίζονται με αποσπάσεις, μετατάξεις, μεταφορά προσωπικού λόγω κατάργησης οργανισμών κ.λπ.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το «Έθνος», οι αλλαγές έχουν ως εξής:

-μετατάξεις και αποσπάσεις υπαλλήλων από και προς τους δήμους
-διατήρηση της προσωπικής διαφοράς των υπαλλήλων που μετατάσσονται
-μεταφορά προσωπικού των προς κατάργηση ΝΠΔΔ ΔΠΙΔ και ΑΕ των ΟΤΑ στους δήμους
-τοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων
-μέσα ατομικής προστασίας δημοτικών υπαλλήλων
-καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
-δημοτικά τέλη και οικονομικά ΟΤΑ
-δημιουργία μητρώου ανθρώπινου δυναμικού
-διασύνδεση πληροφοριακών συστημάτων με Υπουργεία Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης για έκδοση διαβατηρίων.

Στο προσχέδιο υπάρχει διάταξη βάσει της οποίας το προσωπικό μετατάσσεται σε θέσεις των δήμων, διατηρώντας μάλιστα την προσωπική διαφορά στον μισθό του, καθώς κάτι ανάλογο προβλέπεται για όλους τους μετατασσόμενους υπαλλήλους των ΟΤΑ.

Η σχέση εργασίας των υπαλλήλων αυτών παραμένει αμετάβλητη. Η ίδια διάταξη αφορά και το προσωπικό που υπηρετεί με συμβάσεις, αλλά και το μόνιμο και με αορίστου χρόνου συμβάσεις.

Επίσης, προβλέπεται η απελευθέρωση των μετατάξεων στον στενό δημόσιο τομέα (σε ΟΤΑ). Αυτό διότι δεν θα χρειάζεται στο εξής η απαραίτητη-μέχρι στιγμής- έγκριση από την αρμόδια κυβερνητική επιτροπή.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί που είχαν τεθεί σε καθεστώς κινητικότητας και διορίστηκαν σε άλλες θέσεις θα έχουν τη δυνατότητα επιστροφής στο πόστο τους. Εξαίρεση αποτελούν όσοι εντάχθηκαν σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

Τέλος, οι σχολικοί φύλακες μπορούν να απασχοληθούν σε άλλες εγκαταστάσεις και κτήρια, με την προϋπόθεση ότι κάτι τέτοιο δεν θα έχει αντίκτυπο στη φύλαξη των σχολικών συγκροτημάτων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.