Αγρίνιο: Καλοί οι καλλωπισμοί αλλά. . .καλύτερη ακόμη η διατήρησή τους (φωτό)

Τελικά όπως αποδείχθηκε, λουλούδια και σκουπίδια . . . δεν μπορούν να συνυπάρξουν!

7

Πέρασε ενάμισης χρόνος(22 Δεκεμβρίου 2015) από την στιγμή που οι ζαρντινιέρες εγκαταστάθηκαν ενδιάμεσα σε κάποια σημεία που υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης δίνοντας μια άλλη εικόνα στην αρχή. Φάνηκε πως κάτι προσπαθούσε να αλλάξει στην καθαριότητα της πόλης. Δυστυχώς φάνηκε μόνο για όσο κράτησαν τα άνθη μέσα σε αυτές και έτσι μετά από σύντομο χρονικό διάστημα οι ζαρντινιέρες άρχισαν να χάνουν το νόημά τους και καταλήξαμε σήμερα να υπάρχουν μόνο ως ξύλινα κουτιά με χώμα.

Για του λόγου το αληθές Δείτε Εδώ το ρεπορτάζ μας που έγινε το 2015 και ελάτε μαζί να δούμε το πώς είναι η κατάσταση σήμερα.

Το πριν :

234-624x1024 418-576x1024

και το σήμερα:

1

Φυσικά κατά την διάρκεια της λήψης των φωτογραφιών δεν έλειψαν και τα σχόλια των διερχόμενων πολιτών τα οποία είχαν να κάνουν με το “Τι είναι τελικά αυτό στη μέση και γιατί το τοποθέτησαν αφού δεν θα το περιποιούνταν ώστε να διατηρηθεί όπως ήταν στην αρχή;” όπως συγκεκριμένα μας τόνισαν ενώ λίγο πριν φύγουμε κάποια κυρία μας είπε και αυτή κουνώντας το κεφάλι της: “Τελικά όλο φούμαρα είμαστε αλλά από ουσία τίποτα. Θέλαμε και λουλούδια ανάμεσα στους κάδους . . . αυτό είχαμε ανάγκη, άντε και τα βάλαμε ,που είναι τώρα;”

Ο λόγος αυτής της παρέμβασης μέσω του ρεπορτάζ από την πλευρά μας, έγινε μόνο και μόνο για να καταλάβουμε επιτέλους πως ότι ξεκινάμε και δημιουργούμε για να αλλάξουμε μια εικόνα ή μια νοοτροπία προς το καλύτερο στην πόλη μας, καλό θα ήταν να συνεχίζουμε να το προσέχουμε για να το διατηρούμε.

κάδοι πριν και μετά

Να επισημάνουμε μάλιστα πως σε αυτή την περίπτωση δεν μπήκε κάποιο κακόβουλο χέρι που αφαίρεσε τα λουλούδια μιας και εμείς οι ίδιοι τα βλέπαμε να ξεραίνονται (νομίζαμε πως θα γίνει κάποια ανανέωση) και τελικά σήμερα βλέπουμε να μην υπάρχουν.

Το συμπέρασμά μας . . .

Καλοί οι καλλωπισμοί αλλά . . . καλύτερη ακόμη η διατήρησή τους,  γιατί από μόνα τους δυστυχώς λουλούδια και σκουπίδια . . . δεν μπορούν να συνυπάρξουν!

1 2 3 4 5 6 7

 

Φωτό-ρεπορτάζ: Δήμητρα Νταγιάντα