Αγρίνιο(περιοχή Πανεπιστημίου): “Κάποιος να μαζέψει τα αδέσποτα . . . δεν μπορούμε να μπούμε στα σπίτια μας”

Μεγάλο πρόβλημα με την συγκέντρωση αδέσποτων σκυλιών στην πυλωτή της πολυκατοικίας τους αντιμετωπίζουν κάτοικοι στην περιοχή του Πανεπιστημίου.

Κάτοικοι της περιοχής επικοινώνησαν με το agrinioreport.com καταγγέλλοντας της αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για την περίθαλψη-φροντίδα των αδέσποτων ζώων στην πόλη ώστε να μην κινδυνεύουν οι πολίτες.

“Η ζέστη κάνει τα συμπαθέστατα αδέσποτα να αναζητούν πολλές φορές λίγη δροσιά σε πυλωτές πολυκατοικιών. Αυτό από μόνο του δεν δημιουργεί πρόβλημα σε κανέναν. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν τα αδέσποτα γίνονται επιθετικά ή είναι εξ αρχής έτσι και δεν μας αφήνουν να πλησιάσουμε στα οχήματά μας αλλά και ούτε καν να μπούμε στην είσοδο της πολυκατοικίας μας ή να βγούμε. Δεν μπορείτε να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος που έχουμε καθημερινά. Είμαστε σχεδόν όλοι ιδιοκτήτες και φτάνουμε στο σημείο να θέλουμε να παρατήσουμε τα σπίτια μας. Φοβάται μια γυναίκα με καροτσάκι να είναι μόνη της ή με το παιδί της να κινηθεί με τα πόδια. Φτάσαμε σε απόγνωση, επικοινωνήσαμε με την αστυνομία και μας ενημέρωσε πως αν δεν έρθει αύριο επιτελείο από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει μήνες πριν, να προχωρήσουμε σε μήνυση στο αρμόδιο τμήμα για τα αδέσποτα και αυτό θα κάνουμε” μας είπαν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι και συνέχισαν . . .

“Αλήθεια ποιος έχει δει εδώ και δυο τρία χρόνια κάποιο αυτοκίνητο τύπου κλούβα του Δήμου να μαζεύει τα αδέσποτα; Γιατί οι θέσεις με κάποιους μήνες προσλήψεων προκηρύχθηκαν και καλύφθηκαν. Τι εργασία έκαναν αυτοί οι εποχιακοί ή δίμηνοι εργαζόμενοι; Ποια η μέριμνα της πολιτείας με όλα αυτά τα χρήματα που έχουν δοθεί για τα αδέσποτα; Όλοι αγαπάμε τα ζώα και πολλοί έχουμε μάλιστα. Όμως όταν θες να φροντίσεις ένα αδέσποτο δεν το ταΐζεις στην πόρτα του άλλου, το παίρνεις και το αναλαμβάνεις με όλες τις ευθύνες του”.

Οι κάτοικοι μας τόνισαν πως άμεσα θα κινηθούν νομικά και θα αναζητήσουν όλες τις ενέργειες που έπρεπε να έχουν γίνει για την προστασία και την φροντίδα των αδέσποτων αλλά την σωματική τους ακεραιότητα .