Όχι χαμένο κι άλλο σημείο χωρίς πράσινο . . . χωρίς ανάσα μέσα στο Αγρίνιο

Αγαπητοί συμπολίτες της πόλεως του Αγρινίου,

Είμαι ετεροδημότης γεννημένη στην Αθήνα. Η μητέρα μου είναι από Αγρίνιο περιοχή Αγίας Βαρβάρας και ο πατέρας μου από την Λευκάδα.

Αφορμή του κειμένου μου, η κατάσταση που επικρατεί στην διασταύρωση των οδών Ανδρέα Παναγοπούλου και Γρίβα. Εκεί που υπήρχε μια παλιά πέτρινη οικία που έχει κατεδαφιστεί από την Δημοτική αρχή μιας και αγοράστηκε από τον Δήμο με αρχικό σχέδιο διαφορετικό από αυτό που έχω δει κατά την επίσκεψή μου κάποιων ημερών στο Αγρίνιο.

Το θέμα είναι απλό. Μια θερμή παράκληση από εμένα αλλά πιστεύω και από το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών του Αγρινίου. Κινητοποιηθείτε φίλοι και συμπολίτες του Αγρινίου και μην επιτρέψετε να καταδικαστεί αυτός ο μικρός χώρος (απέναντι του καφέ) που είναι ίσως από τα ελάχιστα σημεία που με δενδροφύτευση και γκαζόν θα είναι μια νότα οξυγόνου , γαλήνης και ηρεμίας στο κέντρο της πόλης!

Μην το καταδικάσετε τοποθετώντας τραπεζοκαθίσματα ή γίνει χώρος στάθμευσης μοτοποδηλάτων. Είναι κραυγή αγωνίας από μια ετεροδημότη που αγαπάει τον τόπο της και τίποτε άλλο. Είναι άδικο και για το περιβάλλον αλλά και για όλους μας. Θέλω κάθε φορά που έρχομαι συνήθως τριήμερα, Χριστούγεννα, Πάσχα και εκλογές, να βλέπω την πόλη όπου μεγάλωσε η μητέρα μου όμορφη. Που μπορεί κανείς να κάνει μια ευχάριστη βόλτα!

Θαρρώ το ιδανικό θα ήταν αυτό που αρχικά είχε προβλεφθεί, δενδροφύτευση και λουλούδια επιμελώς περιφραγμένο για την αποφυγή τοποθέτησης παράνομων τραπεζοκαθησμάτων ή μοτοποδηλάτων ή ότι άλλο μπορεί να βρεθεί ξαφνικά εκεί. Όπως π.χ στην συμβολή των οδών Δαγκλή και Αναστασιάδη που είναι πραγματικά πανέμορφο!

Συγχαίρω την Δημοτική αρχή για το έργο της και για την ανάπλαση του δακτυλίου στα Sprider αλλά αυτό το σημείο στο κέντρο της πόλης θεωρώ ότι είναι κομβικό και ζώσης σημασίας για την περιβαλλοντική αξιοποίηση του κέντρου.

Θερμή παράκληση επαναλαμβάνω προς όλους αλλά και κάθε υπεύθυνο, μην το καταδικάσετε σε χώρο μη πρασίνου και ανάσας για τους κατοίκους και μάλιστα με άδεια από την υπηρεσία του Δήμου ακόμη και για χώρο στάθμευσης μοτοποδηλάτων.

Το κέντρο έχει ανάγκη από πνεύμονα οξυγόνου. Αλήθεια τι θα σας άρεσε; Να βλέπετε παντού αραγμένα μηχανάκια και καρέκλες ή ένα όμορφο δασάκι με παγκάκια στο κέντρο της πόλης;;;

Νομίζω ότι κάθε σώφρων κι ευσυνείδητος πολίτης θα επιλέξει το δεύτερο.

Πολίτες του Δήμου Αγρινίου , να σηκώσετε ανάστημα και να πείτε ΟΧΙ σε αυτό το έγκλημα που αυτή την στιγμή επικρατεί στον χώρο κυρίως για την ομορφιά της περιοχής και τον κίνδυνο που εγκυμονεί η υγεία μας αλλά και σ’ αυτό που τεχνηέντως κάποιοι καταστηματάρχες προσβλέπουν να εκμεταλλευτούν τοποθετώντας ήδη διαφημιστικές σημαίες.

Τα συστατικά της αναπτυξιακής αυτής «συνταγής» για την πρόοδο και την ευημερία της περιοχής είναι εξασφαλισμένα φτάνει μόνο ο Δήμαρχος Αγρινίου να δεσμευθεί δημοσία και να δράσει άμεσα!!!

Γιατί εκλογές έρχονται και θα βρει όλους τους ετεροδημότες μπροστά του.

 

 

Δέσποινα Βρετού

Δασκάλα – Εκπαιδευτικός

Please follow and like us: