Όταν θες, μπορείς να προσφέρεις από κάθε μετερίζι έστω και το ελάχιστο που θα φέρει χαμόγελο σε κάποιον (φωτό)

Ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος αν ο καθένας μας έβαζε την δική του πινελιά ανάλογα με το τι μπορεί, τι εργασία κάνει, τι τον ευχαριστεί, τι βιώματα έχει και ανάγκες, πόσο θα ήθελε να δεί κάποιος άλλος κάτι με τα δικά του μάτια.

Κάπως έτσι ξεκίνησε μια σκέψη που έγινε υπέροχη πράξη αγάπης και προσφοράς στην παιδιατρική πτέρυγα του Νοσοκομείου Αγρινίου. Ναι, εκεί που κανείς δεν μπαίνει γιατί το επιλέγει αλλά γιατί το έχει ανάγκη να νοσηλευτεί, εκεί βρέθηκαν κάποιοι να σκεφτούν να κάνουν κάτι το καλύτερο έστω για τον χώρο και την διάθεση των παιδιών.

Και πιστέψτε μας δεν είναι λίγο να αλλάζεις την ψυχολογία ενός παιδιού μέσα σε ένα νοσοκομείο μόνο με μια εικόνα.

Ευτύχημα που αυτή η σκέψη εκφράστηκε στο πιο κατάλληλο άτομο και πήρε σάρκα και οστά και ολοκληρώθηκε μόλις αυτή την εβδομάδα που μας πέρασε.

Η σκέψη μιας νοσηλεύτριας που έπειτα από συζήτηση με τον Δ/ντη της Παιδιατρικής Κλινικής κο Θ. Κανελλόπουλο 0δήγησαν στην άμεση επαφή με την Αργυρώ Φιλίππου που πλέον ομορφαίνει σημεία προσωπικών μας χώρων, της πόλης μας και όχι μόνο κάνοντας το βλέμμα μας να αγαλλιάζει.

Το πιο όμορφο για κάποιον που ασχολείται με την τέχνη και έρχεται σε επαφή με Δημόσιο Φορέα και μάλιστα για πρώτη φορά, είναι εκεί που η πρόταση φτάνει στο σημείο της αμοιβής και η απάντηση είναι: “Δεν θέλω τίποτα, τίποτα…θα το κάνω για τα παιδιά, να μείνει στα παιδιά.”

Δεν θα σταθούμε άλλο σε αυτό γιατί έτσι το ένιωσε και το έκανε, απλά εμείς δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο ή διαφορετικό από την Αργυρώ που ξέρουμε τόσα χρόνια…

Θα σταθούμε μόνο στο αποτέλεσμα που είναι εξαιρετικό και θα θέλαμε να χτυπήσουμε καμπανάκι ευαισθησίας, πρωτοβουλίας, παραδειγματισμού σε κάθε έναν από σας που ασχολείται με κάθε είδους τέχνη.

Για φανταστείτε να μπαίνει ένα παιδί για νοσηλεία έστω και μιας ημέρας, πόσο αλλάζει η ψυχολογία του βλέποντας έναν χώρο γεμάτο εικόνες και όχι απλά έναν ξερό βαμμένο τοίχο νοσοκομείου.

Από ότι γνωρίζουμε και βλέπουμε στο διαδίκτυο η τέχνη ξεχειλίζει στην πόλη μας αλλά δεν απεικονίζεται πουθενά έμπρακτα, ελεύθερα, με προσφορά. Υπάρχουν πολλοί και ταλαντούχοι τόσο στον Δήμο Αγρινίου όσο και ιδιώτες που μένουν και ζουν εδώ και θα μπορούσαν να αλλάξουν άρδην αυτή την πόλη ή πολλά της σημεία.

Ασχοληθείτε λίγο με τα σχολεία, τι παιδικές χαρές, σημεία νεκρά στην πόλη και δώστε τους πνοή.

Μην κλείνετε την τέχνη σε ντουβάρια και δώστε ερεθίσματα στα παιδιά για να έχουμε έναν κόσμο καλύτερο που και αυτά θα δώσουν στους επόμενους.

Τελικά το κέρδος αυτής της ιδιαίτερης προσφοράς δεν αφορά μόνο την ψυχική διάθεση των παιδιών εντός της παιδιατρικής του Νοσοκομείου Αγρινίου . . . πιστεύω έκανε μεγάλο καλό και στις δικές μας ψυχές και στις δικές μας σκέψεις .

Ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλοι . . .

Αργυρώ Φιλίππου σε ευχαριστώ ως πολίτης αυτής της πόλης.

 

Δ.Μ.Ν.

 

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό με όλες τις τοιχογραφίες:

 

 

 

 

Please follow and like us: