Όταν θέλεις . . . μπορείς, όταν προσπαθείς . . . δημιουργείς !!

Διανύουμε μια πολύ δύσκολη και περίεργη εποχή από κάθε πλευρά. 

Μια εποχή που έχει όσο ποτέ άλλοτε, ανάγκη από δημιουργικούς ανθρώπους. Από ανθρώπους με θέληση, όραμα και προσφορά.

Παρακολουθούμε και λαμβάνουμε αμέτρητα mail την ημέρα καθώς και αναρτήσεις από δράσεις και προσπάθειες πολιτιστικών συλλόγων τόσο στην περιοχή του Δήμου μας, του Νομού μας, όσο και σε όλη την Ελλάδα.

Μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση, οι δράσεις των συλλόγων αυτών που είναι πραγματικά μια κοιτίδα ζωής, πολιτισμού και ενθάρρυνσης πως τίποτα δεν χάθηκε ακόμη και πως αν θέλουμε όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε τα χωριά μας, τις περιοχές μας, τα ήθη και έθιμά μας.

Μπορούμε να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη, να αναδείξουμε το παρελθόν μας, την ιστορία μας και να γίνουν όλα αυτά μάθημα και βήμα συνέχειας για τους πιο νέους.

Όλα αυτά γίνονται όταν έχεις όρεξη, όταν θέλεις, όταν προσπαθείς. Όταν δεν βολεύεσαι, όταν δεν ωχ αδελφίζεις και δεν επαναπαύεσαι απλά στα όσα έγιναν μέχρι τώρα, αλλά θέλεις να βάλεις και εσύ ένα λιθαράκι με το πέρασμά σου ώστε να παραδώσεις κάτι πιο όμορφο, πιο ολοκληρωμένο που θα έρθουν οι πιο νέοι και θα βάλουν την δική τους πιο καλή και ουσιαστική πινελιά.

Όλα αυτά πρέπει να έχεις τα αποθέματα για να τα κάνεις αλλά και συνεργάτες, συνοδοιπόρους  που να σε στηρίζουν.

Πολλά από τα παραπάνω τα διαπιστώσαμε και τα παρακολουθήσαμε να γίνονται πράξη από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Σαργιάδας Δήμου Αγρινίου.

Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ειδικά με τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν πως και τόσες δράσεις, τόση κινητικότητα αλλά και συμμετοχή σε όλα τα δρόμενα. Ανάδειξη σημείων στο χωριό, καθαρισμοί, αξιοποίηση παλαιού σχολικού κτηρίου ως βάση του συλλόγου, απόδοση φόρου τιμής σε κάθε επέτειο στους πεσόντες της περιοχής, προσφορά εντός και εκτός χωριού κάθε στιγμή ανάγκης.

Δεν μας ενδιαφέρει αν όλα αυτά έχουν την υπογραφή κάποιου ή αν κάποιος είναι αυτός που γίνεται η δικλίδα ασφαλείας του θέλω με το πράττω. Εμείς βλέπουμε την συλλογική προσπάθεια και αυτή επαινούμε. Πάντα και ένας να θέλει αν δεν ακολουθούν και κάποιοι δεν γίνεται καμία προκοπή.

Όμως για να μην γίνει απολύτως τίποτα, φτάνει και ένας . . .!!!

Αυτό μας το έχει διδάξει η ιστορία.

Μπράβο λοιπόν στο πρόεδρο Κων/νο Βραχωρίτη και στα μέλη αυτού του Πολιτιστικού Συλλόγου που μέσα σε ένα χρόνο με πολλές δυσκολίες σε κάθε επίπεδο, έχουν κάνει πάνω από 15 δράσεις πράξεις, αν δεν μας απατά η μνήμη μας.

Χαρά μας πάντα να είμαστε δίπλα σε όλους όσους παλεύουν για το ότι καλύτερο και με την ευχή να καταργήσουμε την παροιμία που λέει «κανείς δεν άγιασε στον τόπο του».

Ας μάθουμε το ωραίο, το μπροστάρικο, ας μας επιτραπεί η έκφραση, να το στηρίζουμε και μάλιστα όταν πρόκειται για την ύπαιθρό μας που από εδώ και πέρα σίγουρα θα την έχουμε περισσότερο ανάγκη και θα γίνει το αποκούμπι μας.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό που βρήκαμε από αναρτήσεις του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Σαργιάδας Δήμου Αγρινίου.

Καλή συνέχεια παιδιά, με όρεξη, όραμα, δύναμη και αγάπη για τον τόπο σας.!!!

Δήμητρα-Μαρία Νταγιάντα

Please follow and like us: