Ως πότε η ΕΕ θα τηρεί σιγή ιχθύος σε παρόμοιες απαράδεκτες ενέργειες της Τουρκίας;

Στέλιος Κυμπουρόπουλος στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου: H ΕΕ να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της έναντι της τουρκικής προκλητικότητας!

 

Την απερίφραστη καταδίκη της απαράδεκτης κράτησης κι απαγόρευσης εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα από τις τουρκικές αρχές, ζήτησε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, με παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ στηλίτευσε τη στάση ιχθύος που τήρησαν τα Ευρωπαϊκά Όργανα γι’ αυτή την ενέργεια έναντι ενός Ευρωπαίου αξιωματούχου, αφού ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει εκλεγεί ως Α΄ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών.

Ολοκλήρωσε δε καλώντας την ΕΕ να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των Κρατών Μελών της, έναντι της ολοένα κι αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας.

Μπορείτε να βρείτε το video της Παρέμβασης εδώ:

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης: https://youtu.be/nU88F62lLSQ

Ευχαριστώ πολύ Πρόεδρε,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μ’ απογοήτευση είδαμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να σιγεί όταν οι τουρκικές αρχές εντελώς καταχρηστικά έθεσαν υπό κράτηση κι απαγόρευσαν την είσοδο στη Σμύρνη στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, το περασμένο Σάββατο.

Η ενέργεια αυτή είναι απαράδεκτη δεδομένου ότι πέρα από Έλληνας αιρετός είναι κι Ευρωπαίος αξιωματούχος ως Α΄ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών.

Κι ήθελα να ρωτήσω: 

  • Ως πότε η ΕΕ θα τηρεί σιγή ιχθύος σε παρόμοιες απαράδεκτες ενέργειες της Τουρκίας;

Η απερίφραστη καταδίκη είναι τo ελάχιστο που μπορεί η ΕΕ να κάνει ώστε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί.

Καλώ, λοιπόν, την ΕΕ να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των Κρατών Μελών της, έναντι της ολοένα κι αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας.

 

Σας ευχαριστώ.

 

Please follow and like us: