-->

Χαλικούνας Κέρκυρας: Κρυστάλλινα νερά σε μία καταγάλανη covid-free παραλία

Παραλίες πανέμορφες, σε επιβλητικό τοπίο, πεντακάθαρη θάλασσα και παρθένο περιβάλλον. Στα συν περιλαμβάνονται οι τεράστιες αμμουδιές, αποτελώντας ιδανικές… covid free περιοχές.

Τρεις ελληνικές παραλίες, ο Χαλικούνας της Κέρκυρας, το Μονολίθι της Πρέβεζας και η Εγκλουβή της Λευκάδας, μπήκαν στη λίστα των 13 καλύτερων παραλιών covid-free της Ευρώπης, από τη δημοφιλή ιστοσελίδα κριτικής προορισμών European Best Destinations.

Η λίστα με τις ασφαλέστερες παραλίες, επιλέχθηκαν με μία σειρά από κριτήρια, όπως ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στις περιοχές που τις φιλοξενεί, τα υγειονομικά μέτρα που λαμβάνονται από τις αρχές, τη δυνατότητα να βρει κανείς μπαρ και εστιατόρια ανοικτά έως αργά και, κυρίως, το μέγεθος των παραλιών, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.

Δύο ακόμα υπέρ της παραλίας του Χαλικούνα είναι ότι αποτελεί ιδανικό σημείο για σερφ και κάιτ αλλά και η γειτόνευση με την περιβαλλοντικά προστατευόμενη λιμνοθάλασσα Κορισσίων, περιοχή Νατούρα, με σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας. Λίμνη και θάλασσα χωρίζονται από μία στενή λωρίδα γης.

Ας σημειωθεί ότι η λίστα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη Χρυσή Ακτή της Κύπρου, το Πόρτο Σάντο στη Μαδέρα της Πορτογαλίας, τη Ριβιέρα της Μάλτας και την Σάντα Κρουζ της Τενερίφης.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

Please follow and like us: