Φορολογικές Δηλώσεις: Παράταση μέχρι 10/7

 Το TaxisNet θα ξεκινήσει να δέχεται τις δηλώσεις στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, σύμφωνα με τα όσα απάντησε χθες η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη σε ερώτηση του βουλευτή του “Ποταμιού” κ. Χάρη Θεοχάρη.

φορ2Ωστόσο, η κ. Βαλαβάνη ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή των ημερομηνιών καταβολής του φόρου που ξεκινούν από την 31η Ιουλίου, αλλά αντ’ αυτού θα υπάρξει παράταση για την υποβολή των δηλώσεων μέχρι και την 10η Ιουλίου. Περίπου 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν σε σύντομο χρονικό διάστημα από τον χρόνο υποβολής της δήλωσής τους την πρώτη καθιερωμένη δόση.

Το υπουργείο Οικονομικών επίκειται να δώσει «ένα μικρό μπόνους» όπως τόνισε η κ. Βαλαβάνη σε όσους φορολογούμενους λάβουν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα και επιλέξουν να πληρώσουν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος μέχρι το τέλος Ιουλίου. . «Θα κάνουμε μια τελευταία παρέμβαση αυτή την εβδομάδα, ώστε να υπάρξει ένα μικρό μπόνους σε όσους πληρώσουν την Εφορία εφάπαξ έως τις 30 Ιουλίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μπόνους φημολογείται ότι θα έχει τη μορφή έκπτωσης φόρου 5% -15%. Με τη χορήγηση του εν λόγω μπόνους, η κυβέρνηση επιδιώκει να εισπράξει νωρίτερα το φόρο εισοδήματος από τους φορολογούμενους που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ.

Ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων πρέπει να καταβληθεί φέτος από όλους τους φορολογούμενους σε τρεις δόσεις -μέχρι το τέλος Ιουλίου, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και μέχρι το τέλος Νοεμβρίου-, ενώ σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής του φόρου μέχρι το τέλος Ιουλίου δεν έχει προβλεφθεί κάποια έκπτωση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.