ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΩΝ: ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ

Ενώ οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί βρίσκονται πλέον στις θέσεις τους μετά την απόφαση του ΣΤΕ που έκρινε αντισυνταγματική τη συνέχιση των αναστολών εργασίας και ενώ δημοσίως πλέον καθηγητές, όπως ο καθηγητής παθολογίας-ανοσολογίας  ΕΚΠΑ Π.Βλαχογιαννόπουλος, κατακεραυνώνουν τις πολιτικές των εμβολιασμών και των εκδικητικών διοικητικών μέτρων,  κάποιες πανεπιστημιακές κλινικές εξακολουθούν να αποκλείουν μη εμβολιασμένους φοιτητές από την κλινική  τους άσκηση.

 

Οι φοιτητές που αντιστάθηκαν στη λαίλαπα της  υποχρεωτικότητας με κόστος την πορεία των σπουδών τους δε γίνονται δεκτοί σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στη Β’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», στη Β΄ Ορθοπαιδική κλινική της Ιατρικής  Σχολής τουΠανεπιστημίου Αθηνών, στη Γ’ Ορθοπαιδική κλινική ΚΑΤστη Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική κλινική ΑΤΤΙΚΟΝ ( 1) https://grammateia.med.uoa.gr/viewtopic.php?t=5753
: ” Οι φοιτητές οι οποίοι σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα θα πραγματοποιήσουν την Κλινική τους άσκηση στη Β΄ Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Π.Γ.Ν.”ΑΤΤΙΚΟΝ” τη Δευτέρα 13.2.23, θα πρέπει να βρίσκονται στις 9:00 στη Γραμματεία της Κλινικής (1ος όροφος Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ”) έχοντας απαραίτητα πιστοποιητικό εμβολιασμού και αρνητικό μοριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR test εντός72ωρών” .

2) https://grammateia.med.uoa.gr/viewtopic.php?t=5702:
” Η Κανονική εξέταση των φοιτητών στο μάθημα της “ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ”, για τη Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10/02/2023 στις 11:00 με ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ……… Οι φοιτητές που δεν έχουν εμβολιαστεί και όσοι δεν προσκομίσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, δεν θα γίνονται δεκτοί από την Κλινική.”

3) https://grammateia.med.uoa.gr/viewtopic.php?t=5682:
“Εκ της Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής  του Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνονται τα εξής: ….. 2)Θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά έλεγχος ταυτοπροσωπίας των φοιτητών με παράλληλη επίδειξη:
• είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 9 της υπ΄αριθμ.Δ1α/Γ/οικ.81558/30.12.2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης,
• είτε πιστοποιητικό νόσησης σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 9 της υπ΄αρθμ.Δ1α/ΓΠ.οικ.81558/30.12.2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης”  (σ.σ. ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΜΗ ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΠΛΕΟΝ ΚΥΑ!!!)

Για πόσο  καιρό ακόμα οι φοιτητές των ιατρικών και παραϊατρικών σχολών θα πληρώνουν το τίμημα μιας πολιτικής που στέρησε από τον ελληνικό λαό τις πολύτιμες  υπηρεσίες έμπειρου προσωπικού που εκδιώχθηκε κατά παρέκκλιση , αναίτια και αντιεπιστημονικά; Για πόσο καιρό  οι φοιτητές μας θα στερούνται αυτό που με βάση το Σύνταγμα αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά τους, τη συνέχιση των σπουδών τους και την απρόσκοπτη λήψη του πτυχίου τους;

Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για τη συνέχιση αυτού του απεχθούς και καθόλα παράνομου  μέτρου που πληγώνει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία των πανεπιστημίων και ταλανίζει χιλιάδες φοιτητές που δεν υπέκυψαν σε εκβιασμούς. Η Πολιτεία οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να επιτελέσει το έργο της , όπως αυτό καθορίζεται από το Σύνταγμα που ορίζει με σαφήνεια ότι «Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια».

Αναγκαζόμαστε πλέον να διεκδικούμε τα αυτονόητα δικαιώματα μας στη Παιδεία και την Εργασία με την συνδρομή των Νομικών. Των ελαχίστων που έμειναν να υπερασπίζονται μαζί μας τις αξίες του Διαφωτισμού. Η αγωνία της Εξουσίας να προχωρήσει μπροστά μάς γύρισε διακόσια χρόνια πίσω.

Παραθέτουμε σχετική αναφορά που έκανε φοιτητής Ιατρικής προκειμένου να πάρει μέρος στην Εξεταστική διαδικασία.

Κατατέθηκε πρόσφατα η παρακάτω καταγγελία – αίτηση σχετικά με τον παράνομο αποκλεισμό των μη εμβολιασμένων φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών:

Προς

Την Ιατρική Σχολή Αθηνών

Το Υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Υγείας

Καταγγελία – Αίτηση

………………………………. (Φοιτητή στο ……. εξάμηνο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών), email: ……………………….

Θέμα: Παράνομη απαγόρευση εισόδου μη εμβολιασμένων φοιτητών σε μαθήματα, κλινική άσκηση και εξετάσεις σχολών υγείας

___________________

Ως μη εμβολιασμένος φοιτητής Ιατρικής, και ως εκ τούτου άμεσα ενδιαφερόμενος, αναζήτησα τους όρους συμμετοχής σε μαθήματα, κλινική άσκηση και εξετάσεις και εντόπισα μεταξύ άλλων τις κάτωθι αναρτήσεις:

1._ B΄ Κλινική Εντατικής Θεραπείας Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ”

Μάθημα: Εντατική Θεραπεία

Οι φοιτητές οι οποίοι σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα θα πραγματοποιήσουν την Κλινική τους άσκηση στη Β΄ Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Π.Γ.Ν.”ΑΤΤΙΚΟΝ” τη Δευτέρα 13.2.23, θα πρέπει να βρίσκονται στις 9:00 στη Γραμματεία της Κλινικής (1ος όροφος Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ”) έχοντας απαραίτητα πιστοποιητικό εμβολιασμού και αρνητικό μοριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR test εντός 72 ωρών.

Επισυνάπτεται πίνακας κατανομής των φοιτητών για το μάθημα “ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ” ΑΚ.ΕΤΟΥΣ 2023-2024.

Στον επισυναπτόμενο πίνακα αναγράφονται τα αρχικά ονόματα των φοιτητών. Όσοι φοιτητές έχουν εγκεκριμένη αίτηση αμοιβαίας αλλαγής παρουσιάζονται στη θέση αυτών.

Γραμματεία Β΄ΜΕΘ

τηλ. 2105832183

email: icuattiko1@med.uoa.gr

2._ 10/02/2023 ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ – ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ “ΑΤΤΙΚΟΝ”

Δημοσίευση από b kardiologiki » Πέμ Ιαν 12, 2023 3:40 pm

Η Κανονική εξέταση των φοιτητών στο μάθημα της “ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ”, για τη Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10/02/2023 στις 11:00 με ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.

Παρακαλούνται οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, όπως μέχρι την Παρασκευή 03/02/2023 να αποστείλουν στο email : lugiakokkaliari_14@hotmail.com τα στοιχεία τους, αναγράφοντας το Ονοματεπώνυμο τους, τον Αριθμό Μητρώου και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Οποιαδήποτε δήλωση συμμετοχής μετά από αυτή την ημερομηνία δεν θα γίνεται δεκτή.

Η συμμετοχή στην εξέταση πραγματοποιείται με έλεγχο ταυτοπροσωπίας και παράλληλη επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε πιστοποιητικού νόσησης.

Επιπλέον ΟΛΟΙ οι φοιτητές (εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες) κατά την προσέλευσή τους θα πρέπει να επιδείξουν είτε βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου κατόπιν διεξαγωγής μοριακού τεστ (PCR) έως 72 ωρών ή γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid) έως 48 ώρες πριν.

 Οι φοιτητές που δεν έχουν εμβολιαστεί και όσοι δεν προσκομίσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, δεν θα γίνονται δεκτοί από την Κλινική.

Από τη γραμματεία της Β΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογική Κλινικής

3._ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Β΄ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Γενικό Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας ’’Κωνσταντοπούλειο’’

Διευθυντής: Καθηγητής Γεώργιος Χρ. Μπάμπης

Εκ της Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνονται τα εξής:

Τα μαθήματα φοιτητών της 6ης ομάδας του Ακαδ. Έτους 2022 –2023 στο μάθημα της Ορθοπαιδικής, θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 8.30 π.μ. δια ζώσης στο Γ.Ν.Ν. Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο- Πατησίων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία ως ακολούθως:

1) Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική, συστήνεται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή KN95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας.

2) Θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά έλεγχος ταυτοπροσωπίας των φοιτητών με παράλληλη επίδειξη:

  • είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 9 της υπ΄αριθμ.Δ1α/Γ/οικ.81558/30.12.2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης,
  • είτε πιστοποιητικό νόσησης σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 9 της υπ΄αρθμ.Δ1α/ΓΠ.οικ.81558/30.12.2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης

Με εκτίμηση

Γεώργιος Χ. Μπάμπης

Καθηγητής- Διευθυντής

Β΄Ορθοπαιδικής Κλινικής

Ιατρικής Σχολής

Πανεπιστημίου Αθηνών

Θεόδωρου Κωνσταντόπουλου 3-5, Ν. ΙΩΝΙΑ, 142 33, Αθήνα, Ελλάς ΤΗΛ: +30 213 2057956, FAX: +30 213 2057783

Website: http://b.orth.med.uoa.gr, email: b.orthop.edu@gmail.com fb: http://facebook.com/b.orth.edu

4._ ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Γ’ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ Γ.Ν.Α. “ΚΑΤ” ΑΚ. ΕΤΟΣ 2022-2023_6ης ΟΜΑΔΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Δημοσίευση από c_orthopaidiki » Τρί Ιαν 03, 2023 12:12 pm

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουρίου 2023 και ώρα 09:00πμ θα γίνει η έναρξη των μαθημάτων της 6ης Ομάδας του 8ου εξαμήνου του Ακαδημαϊκού Έτους 2022-2023 στο μάθημα της Ορθοπαιδικής, για τη Γ’ Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γ.Ν.Α. “ΚΑΤ” (Αμφιθέατρο Γ. Χαρτοφυλακίδης, Ισόγειο).

Από 30.9.2021 η συμμετοχή των φοιτητών των Σχολών Επιστημών Υγείας σε εκπαιδευτική διαδικασία ή πρακτική/κλινική άσκηση σε φορείς του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα για τους οποίους έχει καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός πραγματοποιείται μόνο κατόπιν:

α) χρήσης προστατευτικής μάσκας (υποχρεωτική), συστήνεται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή KN95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας.

β) υποχρεωτικού ελέγχου ταυτοπροσωπίας των φοιτητών με παράλληλη επίδειξη:

είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 9 της υπ’αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558/30-12-2021 ΚΥΑ, όπως αυτή ισχύει,

 είτε πιστοποιητικό νόσησης σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 9 της υπ’αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558/30-12-2021 ΚΥΑ, όπως αυτή ισχύει,

https://www.minedu.gov.gr/news/50109-17 … prostasias

Όλα τα παραπάνω θα ελέγχονται σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 10 του ΦΕΚ 4206/12-09-2021 Τεύχος Β.

 Κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας & Διαχείρισης της Πανδημίας της Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α., προτείνεται τη πρώτη μέρα άσκησης οι φοιτητές να υποβάλλονται σε μοριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR Test και να ξεκινούν τη κλινική άσκηση, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό.

Ως εκ τούτου, παρακαλώ όπως όλοι οι φοιτητές της 6ης Ομάδας του 8ου Εξαμήνου Ακαδημαϊκού Έτους 2022-2023 της Γ’ Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γ.Ν.Α. “ΚΑΤ”, που ξεκινάνε το μάθημα της Ορθοπαιδικής τη Δευτέρα 13/02/2023, όπως αποστείλουν τους Αριθμούς ΑΜΚΑ στο e-mail: orthopaid-c@med.uoa.gr μέχρι τη Πέμπτη 09/02/2023 στις 12:00μμ, προκειμένου να προγραμματιστούν οι έλεγχοι για τη Δευτέρα 13/02/2023.

SOS: Παρακαλώ όλοι οι φοιτητές να δηλώσουν το μάθημα στο mystudies προκειμένου να καταχωρηθεί ο βαθμός.

Από τη Γραμματεία της

Γ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής ΕΚΠΑ

Τηλ.:210-8087617 (10:00 – 13:00)

e-mail:orthopaid-c@med.uoa.gr

5._ Εξετάσεις Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας 2/2/23 ώρα 9.00 στον Ευαγγελισμό

Παράθεση

Δημοσίευση από a_keth » Δευ Ιαν 23, 2023 4:49 pm

Kαλούνται οι φοιτητές που ασκήθηκαν στην A’ ΚΕΘ του ΕΚΠΑ κατά τα χρονικά διαστήματα: 10-21/10/22 (ομάδα 4Β), 7-18/11/22 (ομάδα 6Β) και 5-16/12/22 (ομάδα 5Β) και επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις 02/02/23 και ώρα 9.00 να δηλώσουν συμμετοχή μέσω email στο eangel@med.uoa.gr γράφοντας Ονοματεπώνυμο, ΑΜ, και τηλ. Επικοινωνίας, και ως Θέμα: Εξετάσεις 2/2/23.

Οι ανωτέρω φοιτητές θα εξεταστούν στο νέο αμφιθέατρο του Ευαγγελισμού (παλαιό κτίριο).

Οι υπόλοιποι φοιτητές των ομάδων 4Α, 6Α και 5Α θα εξεταστούν στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ.

Οι εξετάσεις θα είναι γραπτές (απαραίτητο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης του τελευταίου 3μηνου).

6._ Εξετάσεις Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομειο ΣΩΤΗΡΙΑ

Δημοσίευση από a_pneumonologiki » Δευ Ιαν 23, 2023 9:20 am

Kαλούνται οι φοιτητές (των ομάδων 4Α: 26/9-7/10, 6Α: 24/10-4/11,5Α: 21/11-2/12 ) που ασκήθηκαν στην A’ Πνευμονολογική Κλινική του ΕΚΠΑ και επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις 02/02/23 και ώρα 9.00 να δηλώσουν συμμετοχή μέσω e mail στο respmed@med.uoa.gr γράφοντας Ονοματεπώνυμο ΑΜ και τηλ επικοινωνίας. Οι ανωτέρω φοιτητές θα εξεταστούν στο αμφιθέατρο της Α Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ. Οι υπόλοιποι φοιτητές των ομάδων 4Β, 6Β και 5Β θα εξεταστούν στο νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ Οι εξετάσεις θα είναι γραπτές (απαραίτητο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης του τελευταίου 3μηνου).

Από τις ανωτέρω αναρτήσεις προκύπτει ότι στις προαναφερόμενες πανεπιστημιακές κλινικές δεν επιτρέπεται η είσοδος στους μη εμβολιασμένους φοιτητές, προκειμένου να συμμετάσχουν στα αντίστοιχα μαθήματα, άσκηση και εξετάσεις.

Η απαγόρευση αυτή είναι τελείως παράνομη, δεδομένου ότι:

Α._ Με την υπ’ αριθ. 2332/22 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δημοσιεύτηκε στις 24.11.2022, έχει πάψει από την ημερομηνία αυτή να ισχύει η υποχρέωση εμβολιασμού των φοιτητών σχολών υγείας, διότι αυτή πήγαζε από το άρθρο 206 του ν. 4820/21, του οποίου η παράταση μετά την 1.4.22 κρίθηκε αντισυνταγματική με την εν λόγω απόφαση.

Β._ Σε κάθε περίπτωση, η ισχύς του εν λόγω άρθρου 206 του ν. 4820/21 που θέσπιζε την υποχρέωση εμβολιασμού των φοιτητών υγείας, έληγε στις 31.12.2022, δεν παρατάθηκε και συνεπώς έχει λήξει.

Γ._ Ήδη, η κρατική διοίκηση, συμμορφούμενη στην για τους παραπάνω λόγους παύση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού τόσο για το υγειονομικό προσωπικό όσο και για τους φοιτητές των αντίστοιχων σχολών, με την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 75297 (ΦΕΚ Β’ 7005/31.12.2022) Κοινή Υπουργική Απόφαση με τίτλο «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας από την Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 06:00.» όρισε στον Α/Α 8 του σχετικού πίνακα ότι: “Η συμμετοχή των φοιτητών στην εκπαιδευτική διαδικασία προγραμμάτων σπουδών α’, β’ και γ’ κύκλου των Σχολών Επιστημών Υγείας (Ιατρική, Νοσηλευτική, Οδοντιατρική, Μαιευτική) που πραγματοποιείται εντός νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. και πανεπιστημιακών νοσοκομείων, καθώς και σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που αφορά στη διεξαγωγή κλινικών ασκήσεων ή στην παροχή υπηρεσιών υγείας που πραγματοποιούνται εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. πραγματοποιείται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην αριστερή στήλη του σημείου 4” (σ.σ. εννοεί το σημείο που αφορά τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς). Η δε αριστερή στήλη του σημείου 4 ορίζει ότι: «Για το ανεμβολίαστο ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό που επιστρέφει στις δομές του παρόντος μετά τη λήξη ισχύος του άρθρου 206 του ν. 4820/2021 (Α’ 130) ισχύουν τα εξής μέτρα: – Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95 ή ΚΝ95) – Διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο (2) φορές την εβδομάδα με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη. Το εν λόγω προσωπικό προσκομίζει υποχρεωτικά το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου στον Προϊστάμενο της δομής που εργάζεται.»

Δ._ Εφόσον οι ανωτέρω ανακοινώσεις αφορούν μαθήματα, κλινικές ασκήσεις, μαθήματα και εξετάσεις που θα διεξαχθούν το μήνα Φεβρουάριο, το ορθό είναι να αναμένεται πρώτα η δημοσίευση της αντίστοιχης Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα ορίζει τα μέτρα προστασίας για το μήνα αυτό και να μην προκαταλαμβάνονται καταστάσεις.

Ε._ Εφόσον, τέλος, έχει σαφώς παύσει η υποχρέωση εμβολιασμού, θα πρέπει να αναφέρεται ρητά στις εν λόγω ανακοινώσεις ότι θα μπορούν να συμμετέχουν και οι μη εμβολιασμένοι φοιτητές, με τους όρους και προϋποθέσεις που θα ισχύουν τότε.

Κατόπιν αυτών

1._ Καταγγέλλω την παραπάνω απαράδεκτη πρακτική δυσμενών διακρίσεων και παράνομης παρεμπόδισης από τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία εις βάρος των μη εμβολιασμένων φοιτητών.

2._ Ζητώ να διορθωθούν άμεσα οι ανωτέρω εσφαλμένες και παράνομες ανακοινώσεις κατά τα προαναφερθέντα.

3._ Ζητώ να διορθωθεί άμεσα κάθε παρόμοια ανακοίνωση που τυχόν υπάρχει και δεν αναφέρεται στην παρούσα.

4._ Ζητώ να παύσει από τώρα και στο εξής κάθε παράνομος αποκλεισμός των μη εμβολιασμένων φοιτητών από την εκπαιδευτική διαδικασία και η έκδοση τέτοιου είδους ανακοινώσεων.

Πειραιάς, 26 Ιανουαρίου 2023

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

Βασίλειος Π. Παπανικολάου

 

 

 

Σ.Υ.Δ.Ε.

Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας.