Φθινόπωρο χωρίς πιστοποιητικά και πρόστιμα στις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας

Την πρόθεση του να πάμε σε ένα φθινόπωρο χωρίς πιστοποιητικά και πρόστιμα για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού, εξέφρασε στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, o Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Δεν θέλουμε να μπούμε στη λογική ούτε των πιστοποιητικών που υπήρξαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ούτε των προστίμων» είπε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε για την περίπτωση επαναφοράς των μέτρων περιορισμού διασποράς του κορονοϊού τους επόμενους μήνες.

Ειδικότερα, εξήγησε ότι μπαίνουμε σε μία φάση που συνδέεται με συγκεκριμένες συστάσεις κυρίως στον ευάλωτο πληθυσμό. «Ευελπιστούμε ότι δε θα χρειαστεί, δεν είναι κάτι που το αποκλείουμε, το ξεκαθαρίζω, αλλά ευελπιστούμε ότι πλέον έχει δημιουργηθεί μία τέτοια κουλτούρα» συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ότι η βούληση της κυβέρνησης το φθινόπωρο είναι σιγά-σιγά «να αρχίζουμε να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό με τα χαρακτηριστικά μιας ενδημικής νόσου, όπου δεν θα χρειάζεται να έχουμε σκληρά μέτρα ή μέτρα υποχρεωτικότητας και κυρίως να έχουμε λογικές προστασίας και συστάσεων προς τον πληθυσμό».

Πλεύρης: Διαψεύστηκαν οι ειδικοί για τους «400 διασωληνωμένους στα τέλη Ιουλίου»

Το Σύστημα Υγείας δεν πιέζεται αυτή τη στιγμή σε αντίθεση με ότι προέβλεπαν ορισμένοι ειδικοί, τόνισε στη συνέντευξή του ο κ. Πλεύρης.

Οι σκληροί δείκτες στο κομμάτι των διασωληνώσεων δεν αυξάνονται, τόνισε ο Υπουργός Υγείας, καθώς αυτήν την περίοδο είμαστε στις 140 περίπου διασωληνώσεις.

«Πολλοί από τους ειδικούς που έβγαιναν, που δεν ήταν όμως στην ομάδα του Υπουργείου, μιλούσαν για 400 διασωληνωμένους στο τέλος Ιουλίου. Υπάρχουν, μπορείτε να τα δείτε, είναι συγκεκριμένα. Βλέπω ότι ξαναβγαίνουν τώρα και δημιουργούν μία εικόνα ότι θα έχουμε αύξηση» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Πολλοί πεθαίνουν με COVID και όχι από COVID

Αναφορικά με τον αριθμό των θανάτων, ο Υπουργός Υγείας, εξήγησε ότι πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν με COVID και όχι από τη συγκεκριμένη νόσο. Δηλαδή, πολλοί ασθενείς μπαίνουν στο νοσοκομείο με κάποιο έφραγμα ή εγκεφαλικό και συγχρόνων βγαίνουν θετικοί.

Σύμφωνα με το σύστημα που έχει η χώρα μας απαξ και βγεις θετικός μπαίνεις σε μονάδα covid και από οποιονδήποτε λόγο κι αν πεθάνεις θα χαρακτηριστείς θάνατος covid.

«Δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν θάνατοι covid, το ξεκαθαρίζω να μην παρεξηγηθούμε. Οι θάνατοι συνδέονται κυρίως με κόσμο μεγάλης ηλικίας ή με κόσμο που είναι και με covid. Δηλαδή όπως ακριβώς είπατε νοσεί από κάτι άλλο και συγχρόνως παθαίνει και covid» συμπλήρωσε.

Ο Υπουργός Υγείας, πάντως, προειδοποίησε ότι αυτό δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό και εκτίμησε μία αύξηση της κυκλοφορίας του ιού το φθινόπωρο, καθώς οι θερμοκρασίες θα πέσουν και ο κόσμος θα μεταφερθεί σε κλειστούς χώρους, όπου ο ιός μεταδίδεται πιο εύκολα.

 

news4health.gr

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

 

Please follow and like us: