Φάρσα ή κάτι άλλο;

Μια είδηση που δεν έτυχε της προσοχής που θα έπρεπε ήταν η αποστολή κατά συνεχή κύματα απειλητικών  ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε νοσοκομεία, εκκλησίες και στο Αεροδρόμιο Αθηνών για τοποθέτηση βόμβας.

Για την ενέργεια αυτή συνελήφθη ένας 42χρονος (όχι νεαρός δηλαδή ) Ρώσος κάτοικος Θεσσαλονίκης και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα για τις περαιτέρω διαδικασίες. Φίλος του συλληφθέντα Τούρκος στην καταγωγή (;) συνέχισε την ίδια πρακτική προτρέποντας πολίτες στο να <<σκοτώσουν Έλληνες>>. Τι πραγματικά σημαίνει αυτό;

Είναι μια φάρσα από έναν απλό επιπόλαιο πολίτη ή μια επιχείρηση <<υβριδικού τύπου>> για πρόκληση ψυχολογικής αναστάτωσης σε μεγάλη πληθυσμιακή ομάδα; Η καταγωγή του δράστη και του φίλου του και η ηλικία τι μας δείχνουν;

Ο γράφων έχει πολλάκις επισημάνει τον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα από έλλειψη σοβαρής δράσης από πλευράς Αρχών Ασφαλείας όσον αφορά την επισήμανση και καταστολή ανορθόδοξου πολέμου επί Ελληνικού εδάφους. Στα νησιά μας γίνονται ανεκτές <<δομές μεταναστών >> που μέσα τους κρύβουν ομάδες ισλαμικής τρομοκρατίας, έτοιμες να δράσουν ως εσωτερικό μέτωπο σε ενδεχόμενο Τουρκικής Εισβολής στα νησιά. Η ΕΥΠ απλά υπάρχει με το όνομα της να εμπλέκεται σε εσωτερικές ίντριγκες χωρίς να ασχολείται με κρίσιμες πληροφορίες εντος και κυρίως εκτός συνόρων.

Τι είδους <<κόλπο>> πολύ πιθανόν να είναι αυτό; Οι άνθρωποι που το προκάλεσαν, με μεθόδους που φαίνεται ότι εκπαιδεύτηκαν από ειδική υπηρεσία να τις χρησιμοποιούν, ασκούν τρομοκρατία στο γενικό πληθυσμό ώστε ο τελευταίος να πιέσει και την κυβέρνηση να αλλάξει στάση πάνω σε ζητήματα που οι χώρες καταγωγής τους επιθυμούν. Βλέπουμε ότι οι άλλες χώρες θεωρούν τη δική μας ως σύνολο, που υποτίθεται ότι οι αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας εκφράζουν τη λαϊκή βούληση. Εσφαλμένη εκτίμηση, όμως και ο απλός πολίτης θα <<πληρώσει>> το <<μάρμαρο>> της κακόβουλης δραστηριότητας έξωθεν κέντρων. Άρα δεν είναι υποτιμητικό καθόλου να ασχοληθούμε με την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του κράτους μας. Οι επιθέσεις σε Λονδίνο και Μαδρίτη, καθώς και οι Δίδυμοι Πύργοι, θα έπρεπε ήδη να μας έχουν διδάξει.

Φυσικά δεν θα μείνει εκεί η υπόθεση. Ο γράφων εκτιμά ότι το ζήτημα θα <<αγριέψει>> κι άλλο. Σειρά θα έχουν τα λεγόμενα <<ενεργητικά μέτρα>> όπως ήδη έχει αναφερθεί στο παρελθόν. Δομές κρίσιμες (σιδηρόδρομοι, σημεία παροχής ρεύματος και νερού, εγκαταστάσεις επικοινωνιών, αστυνομικά και πυροσβεστικά τμήματα, νοσοκομεία, φυσικά κέντρα στρατιωτικών διοικήσεων και αντίστοιχες μονάδες ή αποθήκες στρατιωτικού υλικού και όπλων) θα δεχθούν <<φθορές>>. Κύριος στόχος τέτοιων ενεργειών είναι η καταστροφή κύριων μέσων αποτροπής της χώρας πριν εισβάλλει τακτικός στρατός κάποιας άλλης.

Πιθανές ζώνες τέτοιων επιχειρήσεων είναι η Θράκη και τα νησιά. Επίσης σημεία <<κλειδιά>> μέσα στην πρωτεύουσα (Πεντάγωνο, Μαξίμου, Υπουργείο ΔΤ, ΥΠΕΞ, Κεντρικά ΕΥΠ στην Κατεχάκη, Κεντρικά ΟΤΕ/ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ/ΔΕΥΑΑ κα). Στη συνέχεια προσφιλής τακτική είναι η απόπειρα απόσπασης περιοχών μέσω σύγκρουσης ενόπλων με Στρατό και Αστυνομία.  Ασύμμετρος πόλεμος δηλαδή τύπου Παλαιστίνης και Ταυρίδας (Κριμαίας αν προτιμάει κανείς). Μετά έρχεται ο ολοκληρωτικός.

Οι καιροί είναι πονηροί. Κάποια πράγματα δεν είναι αυτό που φαίνονται. Για την Ελληνική αφέλεια φάρμακο υπάρχει; Η επιστήμη τι γνώμη έχει;

Please follow and like us: