Υπογραφη σύμβασης για την αποκατασταση ζημιών στις Δ.Ε. Αγρινίου -Στράτου-Μακρυνείας- Αρακύνθου- Αγγελοκάστρου

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν σημαντικά έργα αποκατάστασης των φθορών  του οδικού δικτύου από έντονη κακοκαιρία.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για την   «Αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από την θεομηνία της 16ης Οκτωβρίου 2021 στις  Δ.Ε. Αγρινίου -Στράτου-Μακρυνείας- Αρακύνθου- Αγγελοκάστρου» .

Το έργο προϋπολογισμού  2.531.000,00 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων  Επενδύσεων προβλέπει εκτεταμένες εργασίες για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου,  είτε  με εξυγίανση του οδοστρώματος είτε με ηπιότερες επεμβάσεις απλής αντικατάστασης του ασφαλτοτάπητα, ανάλογα με την έκταση των φθορών, καθώς και εργασίες οδοποιίας με σκοπό την αντιπλημμυρική προστασία του δικτύου.

«Δρομολογήθηκαν έργα για την αποκατάσταση των  καταστροφών από την έντονη κακοκαιρία. Οι πληγές που άφησαν στο πέρασμα τους τα ακραία φαινόμενα ήταν πρωτοφανείς  με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα σε όλη την έκταση του Δήμου Αγρινίου.  Προχωρούμε στις αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε να αποκατασταθούν οι φθορές  και  να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα των πολιτών», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.