/>

Υδάτινες Γέφυρες στο Αγρίνιο (video-φωτό)

Πραγματοποιήθηκε χθες η συνέντευξη τύπου από το Δίκτυο «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Αγρινίου (Δ.Ε.Υ.Α.Α.) στο Δημαρχείο Αγρινίου.

??????????????

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος του Τμήματος Υδραυλικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γρίβας Ευθύμιος, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου κ. Δημήτρης Σκορδόπουλος, η υπεύθυνη του Δικτύου «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» σε θέματα διαχείρισης Υδατικών πόρων κ. Κλειώ Μονοκρούσου και ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΑ κ. Νίκος Γούναρης.

??????????????Όπως αναφέρθηκε, σκοπός του Προγράμματος είναι η «δημιουργία γεφυρών» ανάμεσα στους πολίτες και στις ΔΕΥΑ αλλά και στις ΔΕΥΑ μεταξύ τους κάτι που θα ωφελήσει όλες τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης της χώρας. Επιδιώκει την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών με στόχο την ανάδειξή της ως σημαντικού παράγοντα στην ορθολογική διαχείριση νερού, στις πύλες και κατά συνέπεια ως ενεργού φορέα λήψης και εφαρμογής αποφάσεων προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης.

20150527_124736Το έργο περιλαμβάνει μια σειρά ολοκληρωμένων κι αλληλοσυμπληρούμενων παρεμβάσεων σε δέκα πόλεις της χώρας ώστε να αναβαθμιστεί η δημόσιο συζήτηση και το αστικό νερό, να ενδυναμωθεί η τοπική κοινωνία και να αναπτυχθούν περεταίρω οι ικανότητες των τοπικών δομών δημιουργώντας ένα κρίσιμο μέγεθος ενημερωμένων πολιτών και φορέων οι οποίοι θα μπορούν να εισφέρουν αποτελεσματικά στις πολιτικές για τη βιώσιμη διαχείριση του αστικού νερού. Στις πόλεις οι οποίες πραγματοποιούνται οι παρεμβάσεις είναι τα Ιωάννινα, το Αγρίνιο, η Αλεξανδρούπολη, η Καλαμάτα, η Κοζάνη, η Λαμία, η Λάρισα, το Ρέθυμνο, οι Σέρρες και η Σύρος. Οι αντίστοιχες τοπικές ΔΕΥΑ των πόλεων συμμετέχουν ενεργά στην εφαρμογή των δράσεων και αποτελούν μαζί με τους πολίτες τους τελικούς αποδέκτες ωφελούμενους του προγράμματος.

«Νερό: πολύτιμο, πεπερασμένο κι αναντικατάστατο».

??????????????

20150527_124755

??????????????

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

EmailEmail
PrintPrint