Το ΣτΕ ακύρωσε τις Πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Χρέη Πρύτανη από σήμερα θα εκτελεί ο Ν. Καραμάνος.

panepistimio-tempo24Σε μια απόφαση – «βόμβα» προχώρησε το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώνοντας τις πρυτανικές εκλογές του Πανεπιστημίου της Πάτρας, που έγιναν τον περασμένο Ιούνιο. Στο ΣτΕ να υπενθυμίσουμε πως είχε προσφύγει ο καθηγητής κ. Αναγνωστόπουλος, η υποψηφιότητα του οποίου για τη θέση του Πρύτανη δεν είχε εγκριθεί από το Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Για το θέμα ενημερώθηκε πριν από λίγο η πανεπιστημιακή κοινότητα του ΑΕΙ της Πάτρας με εσωτερικό έγγραφο της πρώην πρυτάνεως Βενετσάνας Κυριαζοπούλου σύμφωνα με πληροφορίες από το tempo24.gr.

Σύμφωνα με το έγγραφο, μετά την απόφαση του ΣτΕ και μέχρι την διεξαγωγή των εκλογών, χρέη πρύτανη θα εκτελεί ο αναπληρωτής της κυρίας Κυριαζοπούλου, καθηγητής Ν. Καραμάνος.

Ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής των εκλογών δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, το βέβαιο είναι πάντως ότι στη νέα εκλογική διαδικασία το εκλεκτορικό σώμα θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στις υποψηφιότητες  Ραβάνη, Κυριαζόπουλου και Αναστασόπουλου.

Συγκεκριμένα η πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου της Πάτρας Βενετσάνα Κυριαζόπούλου αναφέρει στην ανακοίνωσή της τα εξής:

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας

Σας ενημερώνω ότι, δημοσιεύτηκε η με αριθμό 3238/3.9.2015 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), σχετικά με την αίτηση του κ. Βασιλείου Αναστασόπουλου, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών περί ακυρώσεως αποφάσεων του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Πατρών για την κατάληψη της θέσης του Πρύτανη, η οποία έγινε δεκτή από το ΣτΕ και  αναμένεται το επίσημο υπογεγραμμένο έγγραφο.

Η Πρυτανεία σέβεται απόλυτα  το δικαίωμα των συναδέλφων μας να προσβάλουν  τις αποφάσεις θεσμικών οργάνων , καθώς και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. Επομένως οδηγούμεθα σε νέες εκλογές για ανάδειξη Πρύτανι/η.

Βάσει της κείμενης νομοθεσίας , από σήμερα μέχρι τις εκλογές, καθήκοντα Πρυτάνεως εκτελεί  ο Καθηγητής κ. Ν.Καραμάνος. Σας διαβεβαιώνω ότι, η Πρυτανεία συνεχίζει με τους ίδιους ρυθμούς  το έργο της μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Το Πανεπιστήμιο οφείλει σύντομα να επανέλθει σε κανονικότητα ώστε  να ξεπεραστούν τάχιστα προβλήματα που αφορούν σε  χρηματοδότηση  του Πανεπιστημίου και εκλογές μονομελών και συλλογικών οργάνων.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την άψογη συνεργασία που είχαμε το χρόνο που πέρασε, και πιστεύω ότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν με τρόπο αντάξιο  του κύρους του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι διαδικασίες υλοποίησης της ανωτέρω απόφασης, θα διενεργηθούν με βάση τα οριζόμενα στην εν λόγω απόφαση και στις σχετικές διατάξεις.

Βενετσάνα Κυριαζοπούλου

Καθηγήτρια

Τα σχόλια είναι κλειστά.