Το Πρόγραμμα I.C.E. στο Αγρίνιο

Ο Δήμος Αγρινίου, στα πλαίσια του του Προγράμματος “I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy” που υλοποιεί η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος, διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση των φορέων της περιοχής, την Πέμπτη 16 Απριλίου 2015 και ώρα 19:00 στο πρώην κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος, στο Αγρίνιο (οδός Αναστασιάδη 1).

επιχειρησεις 1

Κυρίαρχος στόχος της ΠΕΔ ΔΕ είναι, μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος I.C.E., η εκπόνηση περιφερειακής τουριστικής πολιτικής στη Δυτική Ελλάδα, μέσα από τη δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών πακέτων (ενδεικτικά 4ήμερα απόδρασης για όλο το χρόνο) βασισμένα σε ένα ή περισσότερα θεματικά ενδιαφέροντα, ακολουθώντας μια συνδυαστική προσέγγιση και αξιοποιώντας την υπάρχουσα εμπειρία των φορέων της περιοχής μας. Επιμέρους στόχοι του προγράμματος είναι :

  1. Η έρευνα και καταγραφή των στοιχείων, χαρακτηριστικών υπηρεσιών και δραστηριοτήτων ιδιαίτερης πολιτιστικής, περιβαλλοντικής, δημιουργικής, θρησκευτικής και πολλών άλλων θεματικών πεδίων σημασίας σε Ελλάδα και Ιταλία, που τα καθιστούν μοναδικά καθώς και ικανά να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και στην προσέλκυση τουριστών και κοινού.
  1. Ανάπτυξη στρατηγικής ανάλυσης και λήψη μέτρων και δράσεων παρέμβασης για την ενίσχυση και βελτίωση των υπηρεσιών, δραστηριοτήτων και αγαθών που προσφέρονται στις περιοχές μελέτης για τη δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων και προορισμών.
  1. Αναζήτηση και προώθηση καινοτόμων ιδεών ανάδειξης και αξιοποίησης αγαθών, δραστηριοτήτων, υποδομών και υπηρεσιών που παρέχονται για την βελτίωση της ελκυστικότητας του τουριστικού προϊόντος των περιοχών παρέμβασης.
  1. Την προώθηση των συνεργιών μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για την εξεύρεση βιώσιμων τρόπων και μηχανισμών στήριξης και χρηματοδότησης των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών με στόχο την ανάπτυξη και τον τουρισμό.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η χώρα μας διανύει μια από τις δυσκολότερες κοινωνικά και οικονομικά συγκυρίες των τελευταίων δεκαετιών. Σε αυτόν τον αγώνα ο θεσμός μας καλείται να δώσει το παρόν του, στρατευμένος στην πρώτη γραμμή για τη διεκδίκηση νέων πόρων, για την παρέμβασή του στην τοπική αναπτυξιακή διαδικασία, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και υποστήριξης του εισοδήματος του κάθε συμπατριώτη μας. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση που καλούμαστε να αναμετρηθούμε υπερβαίνοντας τον παραδοσιακό μας ρόλο.

Στην  αναζήτηση   νέων   χρηματοδοτικών εργαλείων  και ευκαιριών από τα οποία μπορούμε να αντλήσουμε πόρους  και εφαρμοσμένες πολιτικές, αξιοποιήσαμε τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα- Ιταλία 2007-2013. Ένα από αυτά είναι και το Πρόγραμμα  “I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy”- Καινοτομία, Πολιτισμός και Δημιουργικότητα για μία νέα Οικονομία, στο οποίο έχει ενταχθεί και υλοποιεί η Περιφερειακή Ένωση Δήμων  Δυτικής Ελλάδος. Είναι καιρός πια με αφορμή και την υλοποίηση του προαναφερόμενου   προγράμματος να θέσουμε τις βάσεις  για μια οργανωμένη τουριστική αξιοποίηση όλων των περιοχών του Νομού μας με βάση την δυναμική τους και την ιδιαιτερότητα τους.

Σε αυτή τη προσπάθεια η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με τους   επιμέρους τοπικούς φορείς, καλείται να διαδραματίσει ένα καθοριστικό ρόλο όχι μόνο για τις ανάγκες του προγράμματος αλλά κυρίως για την δημιουργία και την εμπέδωση ενός νέου τουριστικού επιχειρηματικού κλίματος  στην περιοχή μας» αναφέρει σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δ.Ε, Γιώργος Παπαναστασίου.

Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.