Το παραμυθένιο χωριό που βρίσκεται στα 1.000 μέτρα υψόμετρο

Ένα μοναδικής ομορφιάς χωριό στη Στερεά Ελλάδα που σε συνεπαίρνει.

Ένα μοναδικής ομορφιάς χωριό στη Στερεά Ελλάδα που σε συνεπαίρνει από την παραμυθένια όψη του βρίσκεται στα 1.000 μέτρα ύψος και σε περιμένει να το επισκεφτείς.

Στις καταπράσινες πλαγιές του μυθικού όρους Οίτη βρίσκεται ένας από τους πλέον γραφικούς και όμορφους οικισμούς του νομού Φθιώτιδας. Δεν είναι τυχαία ένας από τους πιο δημοφιλείς και αγαπημένους προορισμούς της Ελλάδας. Εκεί θα βρεις τη γαλήνη που θες, μακριά από την πολυκοσμία και τη βαβούρα. Και θα συναντήσεις εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς.

Παύλιανη: Το ονειρεμένο παραδοσιακό χωριό στα 1.000 μέτρα υψόμετρο

Η Παύλιανη βρίσκεται μόλις 2,5 ώρες μακριά από την Αθήνα οπότε αποτελεί πάντα μια καλή ιδέα για σαββατοκύριακο και για κοντινές αποδράσεις από την πόλη. Και είναι ένας προορισμός που σε γοητεύει όλες τις εποχές του χρόνου, κάθε φορά για διαφορετικό λόγο. Πάντως σίγουρα το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι δύο εποχές που ξέρεις ότι η Παύλιανη ντύνεται με άλλα χρώματα και σε γεμίζει ιδιαίτερες εικόνες. Ένα χωριό στο οποίο ο μύθος μπλέκεται με την ιστορία δημιουργώντας διάφορα σενάρια, ακόμη και παραμύθια.

Θεωρείται ο τόπος όπου ο Ηρακλής τοποθετεί, σύμφωνα με τον μύθο, τον εαυτό του στην Πυρά στην προσπάθειά του να απαλλαγεί από τον δηλητηριασμένο χιτώνα που του έδωσε άθελά της η γυναίκα του Διηάνειρα οδηγώντας τον σε φριχτό θάνατο. Από πού πήρε όμως η Παύλιανη το όνομά της; Η μία εκδοχή λέει ότι την οφείλει στους πρώτους της κατοίκους, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που πίστεψαν στα διδάγματα του Αποστόλου Παύλου. Ωστόσο μια άλλη εκδοχή λέει ότι το όνομα Παύλιανη οφείλεται σε Σλαβική ονομασία.

Όμορφες διαδρομές και τρεχούμενα νερά

Αν υπάρχει κάτι που θα χορτάσει το μάτι σου στην Παύλιανη, αυτό είναι τα κατραπράσινα τοπία, οι πεζοπορικές διαδρομές και τα τρεχούμενα νερά. Ένα από τα αξιοθέατα της Παύλιανης που ξεχωρίζουν είναι το μοναδικής ομορφιάς και αισθητικής, φυσικό πάρκο αναψυχής στις πηγές του Ασωπού. Είναι ένα μνημείο της φύσης και του ανθρώπου το οποίο αποδεικνύει ταυτόχρονα την αγάπη όλων για τον τόπο τους.

Εκεί θα δεις παραμυθένιες εικόνες με γέφυρες, τούνελ και μονοπάτια. Ακόμη και τελεφερίκ πάνω από το ποτάμι αλλά και ξεχωριστές, ευφάνταστες πινακίδες με πληροφορίες και οδηγίες καθ΄όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Δεν πρέπει να χάσεις τον «Θρόνο του Δία»

Μπορεί να σου κάνει εντύπωση το όνομα αλλά μόλις το δεις θα καταλάβεις γιατί αποκαλείται έτσι. Η θέση «Θρόνος του Δία», μετά την ανηφοριά θα σε αποζημιώσει με το ξύλινο σπιτάκι του σκαρφαλωμένο πάνω σ’ ένα βράχο, με πανοραμική θέα που φτάνει έως τον Μαλιακό Κόλπο. Δεν είναι κατάλληλη διαδρομή για παιδιά οπότε καλύτερα να μην το επιχειρήσετε σε οικογενειακή εκδρομή. Ξεκινώντας από το χωριό Παύλιανη υπάρχει ταμπέλα η οποία λέει ότι θα κάνεις περίπου 50 λεπτά, όπως αναφέρει το exploringgreece.

 

news.gr

 

Please follow and like us: