Το παλιό Αγρίνιο: Σημεία της πόλης που ξεχάστηκαν

Η ζωγραφιά  στα Καραπανέϊκα,που προβλήθηκε και από μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, έδωσε την αφορμή στο παρόν άρθρο να ασχοληθεί με την παλιά εκδοχή της πόλης μας,η οποία πλέον έχει δώσει τη θέση της σε σύγχρονα κτήρια και καινούριους δρόμους.

Ας ξεκινήσουμε από την πλατεία Δημοκρατίας , η οποία πιο παλιά ονομαζόταν πλατεία Μπέλλου. Κυκλοφορούν φωτογραφίες με παλιά καφενεδάκια και δέντρα γύρω -γύρω.Η  παρούσα κατάσταση δεν είναι πολύ διαφορετική.

Άγνωστο αν τη δεκαετία του 60 υπήρχε ο πεζόδρομος της Η.Ηλιού. Κλασσικός εμπορικός δρόμος  της πόλης ήταν και είναι η οδός Παπαστράτου. Κυκλοφορούν οι φωτογραφίες της δεκαετίας  του 50 με τα παλιά μαγαζάκια.

Στην ίδια οδό διατηρείται το από Ιταλικής κατοχής κτήριο πιο πάνω από τη διασταύρωση με την οδό Σουλίου. Νεοκλασσικό κτήριο,που ίσως δεν έχουμε προσέξει καθώς περνάμε,και αναλόγου ομορφιάς υπάρχει και στο σημείο της διασταύρωσης Γρίβα και Μπαϊμπά που στεγάζεται μαγαζί με ρούχα.

Δεσπόζουν φυσικά οι Καπναποθήκες Παπαστράτου και Παπαπέτρου,συνδεδεμένες με την οικονομική ζωή της πόλης και την παραγωγή καπνού.Σήμερα κάποια σημεία τους έχουν εγκαταλειφθεί  ενώ άλλα έχουν αξιοποιηθεί από το Δήμο.

Τα κτήρια αυτά πάντως έχουν γίνει αντικείμενο θαυμασμού από ντόπιους και επισκέπτες.

Είναι τρομερή η αλλαγή της πόλης μας.Θα μπορούσαν κάποια από τα σημεία που αναφέρθηκαν να αξιοποιηθούν περισσότερο στα πλαίσια προσπάθειας για προσέλκυση τουριστών.

Για όποιον ενδιαφέρεται το άρθρο θα ήταν καλή εκκίνηση για προσωπική έρευνα.

Please follow and like us: