Το κόκκινο κρασί βοηθάει…

… στην καύση του λίπους.

1382098345_635Η κατανάλωση του κόκκινου κρασιού μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, όπως επισημαίνει νέα μέλέτη, αλλά αν αυτό ισχύει, το ερώτημα είναι ποιοι μπορούν αν επωφεληθούν από αυτό.

Η μελέτη που πραγματοποίησε ερευνητική ομάδα από τα Πανεπιστήμια της Φλόριντα και της Νεμπράσκα αποκαλύπτει πώς συγκεκριμένες ενώσεις που προέρχονται από μοσχοστάφυλα, μία ποικιλία που ευδοκιμεί στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, έδειξαν να μειώνουν την ανάπτυξη νέου λίπους στα κύταρρα του ήπατος, σε τεστ που έγινε σε συνθήκες εργαστηρίου.

Οι επιστήμονες παρατήρεισαν ότι το ελλαγικό οξύ που βρέθηκε στα σταφύλια ενισχύει τον μεταβολισμό των λιπωδών οξέων στα κύτταρα του ήπατος, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν μία διαδικασία μείωσης του συνολικού λίπους.

Αν και η έρευνα δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο στο Journal of Nutritional Biochemistry, δεν είναι μάι νέα ανακάλυψη. Πράγματι, οι ερευνητές περίμεναν να ανακαλύψουν αυτό στο οποίο βάσισαν προηγούμενες εργασίες τους σε ποντίκια, στα οποία χορήγησαν εκχυλίσματα από σταφύλι pinot noir, δηλαδή αυτό από το οποίο παρασκευάζεται το κρασί.

Ο επικεφαλής της μελέτης Δρ Νιλ Σάι, τόνισε στο AP, ότι τα ανθρώπινα ηπατικά και λιπώδη κύτταρα που είχαν καλλιεργηθεί στο εργαστήριο μόλις εκτέθηκαν σε εκχυλίσματα τεσσάρων φυσικών χημικών ουσιών που εμπεριέχονται στην ποικιλία κόκκινων σταφυλιών Muscadine, ενισχύθηκε η καύση λίπους στο οργανισμό και βελτιώθηκε η ηπατική λειτουργία.

Ωστόσο, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η κατανάλωση κόκκινου κρασιού, θα πρέπει να γίνεται με μέτρο…

ethnos.gr

Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.