Το «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ» για τις κινήσεις του ΕΣΑ για το κλείσιμο των καταστημάτων τα Σάββατα Ιούλιο και Αύγουστο στο Αγρίνιο

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Από την προηγούμενη εβδομάδα πληροφορηθήκαμε ότι μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου επισκέφθηκαν συναδέλφους στην αγορά για να διερευνήσουν τις προθέσεις τους ως προς την εφαρμογή του πενθημέρου το φετινό καλοκαίρι.
Και αυτό γίνεται πριν ακόμη συμπληρωθεί ένας μήνας από την επαναλειτουργία του συνόλου των καταστημάτων στη πόλη μας μετά από την απόφαση της πολιτείας για υποχρεωτικά κλειστά λόγω της υγειονομικής κρίσης .

Δημιουργήθηκε εύλογα η απορία γιατί οι συνάδελφοι του ΔΣ του συλλόγου δείχνουν τόση βιασύνη για λήψη απόφασης ;
Όμως το ΔΣ επιβεβαιώνει αυτήν την πρόθεση του και χθες ξεκίνησε η διαδικασία  στην αγορά για να ψηφίσουν οι συνάδελφοι .

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι οι επιλογές που δινόταν στους συναδέλφους ήταν η πρώτη να είναι κλειστά η δεύτερη ανοιχτά για τα Σάββατα Ιούλιο και Αύγουστο και η τρίτη επιλογή να γράψει ο καθένας ποιο χρονικό διάστημα επιθυμεί και όχι ο Σύλλογος να προτείνει μια άλλη εναλλακτική ημερομηνία διευκολύνοντας τους συναδέλφους να επιλέξουν ,αν βεβαίως το θελήσουν.

Με ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στην διαδικασία της καταγραφής της άποψης των συνάδελφων που είχε αναλάβει να κάνει η γραμματέας (υπάλληλος του Συλλόγου) όπως πολλές φορές στο παρελθόν έχει συμβεί ,υπήρχε παρουσία του Προέδρου και της Γενικής Γραμματέα του Συλλόγου που ξεκάθαρα αποσκοπούσε στο να επηρεασθούν οι συνάδελφοι προς συγκεκριμένη πρόταση.

Η κίνηση αυτή της συμμετοχής στη διαδικασία τόσο του Προέδρου όσο και της Γεν. Γραμμετέα είναι πρωτοφανής στα χρονικά του Συλλόγου ,δείχνουν ότι επιδιώκουν και μεθοδεύουν την επικράτηση συγκεκριμένης άποψης για το θέμα αυτό και ουσιαστικά δεν δίνουν την δυνατότητα οι συνάδελφοι να αποφασίσουν χωρίς να επηρεάζονται, γεγονός που έχει ήδη σχολιασθεί με πολύ αρνητικό τρόπο στην αγορά από τους συναδέλφους. Η πράξη αυτή δείχνει οτι ξεπέρασαν τα όρια! Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ συμφωνούν με αυτές τις πρακτικές;

Ο συνδυασμός μας ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ θεωρεί ότι κατά αρχήν δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει οποιασδήποτε συζήτηση τώρα ,αλλά να περιμένουμε να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα από το ξεκίνημα της αγοράς .

Μετά και τις εξελίξεις που υπήρξαν τους τελευταίους μήνες είναι εντελώς διαφορετική η κατάσταση στην αγορά απο ότι τα προηγούμενα χρόνια κάτι που όλοι το αντιλαμβανόμαστε ,το κατανοούμε και το ζούμε.

Το ΔΣ θα έπρεπε να διερευνήσει τρόπο η τρόπους για να μπορέσουν οι συνάδελφοι να διατυπώσουν την άποψη τους  αφού λάβουν υπ όψιν όλα τα δεδομένα στην αγορά όπως αυτά έχουν πλέον διαμορφωθεί, με απόλυτο σεβασμό σε όλες τις πλευρές , αλλά και στη δυνατότητα και επιθυμία να βρεθεί και να κατατεθεί μια εναλλακτική πρόταση που δεν θα ακυρώνει ότι έχει υπάρξει μέχρι σήμερα.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ