Το ενεργειακό τζάκι, η επένδυση πέτρας, το μπάρμπεκιου, είναι εγγύηση όταν φέρουν την υπογραφή Σωτηρακόπουλος

Σε τι μας ωφελεί ένα ενεργειακό τζάκι;-Πόσο κοστίζει η τοποθέτησή του;-Πως γίνεται το τζάκι από κλασσικό ενεργειακό και σε πόσο χρονικό διάστημα; Γιατί η πέτρα είναι η καλύτερη λύση ώστε να ντύσεις το σπίτι σου ή όποιον εξωτερικό-εσωτερικό χώρο εσύ επιλέξεις;

Μπορεί να είμαστε στο καλοκαίρι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να ετοιμαστούμε με τις καλύτερες επιλογές και τις πιο οικονομικές για έναν πιο ζεστό και στεγανό χειμώνα. Μην ξεχνάμε πως οι κλιματολογικές συνθήκες έχουν αλλάξει. Οι εναλλαγές σε απότομα καιρικά φαινόμενα γρήγορες και πολλές. Η υγρασία κατά την διάρκεια του χειμώνα δημιουργεί την ανάγκη για μόνιμες λύσεις όσο αναφορά τη στεγανότητα των σπιτιών μας και την θέρμανσή μας.

Αυτό δυστυχώς είναι και «προνόμιο» της δικής μας περιοχής. Μια περιοχή που επιβαρύνεται απίστευτα ατμοσφαιρικά όταν τα τζάκια των κατοικιών δουλεύουν στο φουλ και η αιθαλομίχλη χτυπά κόκκινο.

Τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό;

Μια από τις σημαντικότερες εναλλακτικές και που το τελευταίο διάστημα δίνει μεγάλη ανάσα στα νοικοκυριά αλλά και στην ατμόσφαιρα είναι το ενεργειακό τζάκι.

Για τον λόγο αυτό και για την καλύτερη ενημέρωσή σας πάνω στο θέμα μιας και οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά, επισκεφθήκαμε το κατάστημα «Σωτηρακόπουλος» στο Αγρίνιο που έχει πλήρη γνώση και πολυετή πείρα σε τζάκια κάθε τύπου και ιδιαίτερα στα ενεργειακά.

Ο κ. Αναστάσιος Σωτηρακόπουλος μας εξήγησε πως και γιατί θα πρέπει να εξοικονομήσουμε χρήματα με την καλύτερη απόδοση σε θέρμανση και να προστατεύσουμε φυσικά το περιβάλλον που είναι η ίδια μας η ζωή.

Ένα ενεργειακό τζάκι μπορεί να τοποθετηθεί άμεσα, μέσα σε μια μέρα, σε ένα σπίτι και από την επόμενη κιόλας ή και από την ίδια μέρα να ξεκινήσει να λειτουργεί. Σημαντικό για τις νοικοκυρές, δεν γίνεται μεγάλη αναστάτωση στο σπίτι μιας και η επέμβαση αφορά αποκλειστικά και μόνο το υπάρχον τζάκι σε σημείο αυτού.

Τοποθετείται η ένθετη εστία(κασέτα), δηλαδή το ενεργειακό τζάκι, που έχει επιλέξει ο ενδιαφερόμενος.

Το όφελος στην περίπτωση που αποφασίσει κάποιος να τοποθετήσει εκ νέου ένα ενεργειακό τζάκι ή να κάνει μετατροπή στο παλιό του-κλασσικό, είναι η εξοικονόμηση χρημάτων μιας και η απόσβεση γίνεται σε ένα χρόνο. Η καύση του ξύλου γίνεται ενεργειακά, οπότε οικονομία και σε αυτόν τον τομέα, και το πιο σημαντικό δεν υπάρχουν ρύποι στην ατμόσφαιρα και μέσα στο σπίτι, μιας και η καύση του είναι ελεγχόμενη σε ποσοστό 85-90% της δυνατότητας του ξύλου και χωρίς διοξείδιο του άνθρακα (CO2) να διοχετεύεται στην ατμόσφαιρα.

«Αυτό βέβαια», μας τόνισε ο κ. Σωτηρακόπουλος, «και όλα τα πιο πάνω, ακολουθούνται μόνο από την εγκατάσταση πιστοποιημένων τζακιών και αυτό θα πρέπει να το τονίσουμε. Ποτέ δεν θα πρέπει να βάλουμε στο σπίτι μας κάτι του οποίου δεν ξέρουμε την προέλευσή του και την κατασκευή του. Εμείς συνεργαζόμαστε με Ελληνικές Εταιρείες (lavakamin.com,    ARTE http://www.tzakia-thessaloniki.gr/ ,    VOLKANOhttps://www.tzakiavolcano.gr / ,    kratki.net.gr,     REGALFIREhttp://www.tzakiaregal.gr/el-gr ), επί το πλείστον εταιρίες  που ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει οικονομία και σωστή κατασκευή. »

Μια επίσης σημαντική επιλογή είναι η επένδυση με πέτρα, που δίνει μια και καλή λύση σε κάθε θέμα εξωτερικού προβλήματος ενός σπιτιού. Ας σκεφτούμε πόσες φορές φτιάξαμε εξωτερικά το σπίτι μας ή θελήσαμε αλλά δεν μπορέσαμε οικονομικά, προσπαθώντας να διορθώσουμε υγρασίες αλλά και άλλα προβλήματα χωρίς να μπορούμε να δώσουμε μια μόνιμη λύση.

«Η επένδυση με πέτρα είναι η λύση μια και καλή» μας επισημαίνει ο κος Σωτηρακόπουλος. Στο κατάστημά μας ο κάθε απαιτητικός πελάτης μπορεί να βρει μια πλούσια γκάμα από τρεις εταιρείες και να επιλέξει την πέτρα της αρεσκείας του, πάντα όμως με την συμβουλή μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κατά την χρήση της.

Είμαστε κοντά σας με πολλά χρόνια πείρας και εξέλιξης για κάθε σας ανάγκη σε θέρμανση, επένδυση πέτρας, μπάρμπεκιου και καμινάδες. Οι λύσεις είναι πολλές και οικονομικές για καλύτερη θέρμανση και προστασία του σπιτιού σας εξωτερικά και εσωτερικά και πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον.»

Το σημαντικότερο όμως και αυτό που εμείς θα σας συνιστούσαμε, όποια και αν είναι η επιλογή σας να γίνεται διαλέγοντας ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα από αυτούς που ξέρουν και ειδικεύονται στον τομέα όπως το κατάστημα «Σωτηρακόπουλος» στην οδό Μακρή 20 στο Αγρίνιο.

Καλή προετοιμασία λοιπόν για τον Χειμώνα και όχι μόνο για τον επόμενο αλλά για πολλούς ακόμη με την υπογραφή «Σωτηρακόπουλος»!!

 

Please follow and like us: