Το αδιαχώρητο στο Πανσαργιαδιώτικο Αντάμωμα (φωτό-βίντεο)

Κέφι, χορός, πλούσια εδέσματα, παραδοσιακή μουσική και μεγάλη συμμετοχή κόσμου κατέκλεισαν χθες βράδυ στην Σαργιάδα του Δ. Αγρινίου όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογός της διοργάνωσε την ετήσια κεντρική του εκδήλωση, Δημοτική Βραδιά (Πανσαργιαδιώτικο Αντάμωμα) στη πλατεία του χωριού.

Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε το παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα ο Ζορμπάς, ενώ λόγο κρουσμάτων κορονοϊού δεν εμφανίστηκε το χορευτικό του Δήμου Αγρινίου.
Ακολούθησε το καλωσόρισμα του προέδρου του συλλόγου κου Κωνσταντίνου Βραχωρίτη προς όλους τους παρεβρισκόμενους , ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν για να διοργανωθεί άψογα αυτή η ξεχωριστή βραδιά και έκανε μια γρήγορη και περιεκτική αναφορά στα έργα που έχει πραγματοποιήσει ήδη ο σύλλογος και σε όσα είναι σε εξέλιξη με σκοπό την καλύτερη βιωσιμότητα και την διάσωση-ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του χωριού της Σαργιάδας.
Μουσική συντροφιά στο κοινό πρόσφεραν οι σολίστες Μιχάλης Κατσαμάκης και Χρήστος Στεργίου και οι τραγουδοποιοί  Μαρίνα Λαζαράκη και Σπύρος Κουτρομάνος.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς προσφέρθηκαν δωρεάν ψητή προβατίνα και άλλα εδέσματα και το γλέντι κράτησε μέχρι το ξημέρωμα.

Μπράβο σε όλους και του χρόνου με υγεία!!!

 

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΓΙΑΔΑΣ: Ευχαριστήριο δελτίο τύπου.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Αυγούστου στη Σαργιάδα Αγρινίου το Πανσαργιαδιώτικο αντάμωμα που διοργανώθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού και παρευρέθηκαν πλήθος μελών και φίλων πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους διασκέδασαν στους ρυθμούς της παραδοσιακής μουσικής. Την εκδήλωση άνοιξε το χορευτικό συγκρότημα ΄Ζορμπάς΄ που παρουσίασε μικρασιάτικους χορούς αφιερωμένους στα 100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή αλλά και άλλους λαϊκούς χορούς και το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες.
Αυτή η αθρόα προσέλευση μαζί με την θετική ενέργεια όλων, το κέφι και την χαρά συνέβαλε ώστε η εκδήλωση μας να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.
Ένα γενικόλογο ευχαριστώ όμως δεν θα ήταν ποτέ αρκετό..
Ειδικότερα ευχαριστούμε:
Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που άμεσα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας για συνδιοργάνωση της ετήσιας εκδήλωσής μας δείχνοντας το ενδιαφέρον της να συμμετέχει στα πολιτιστικά δρώμενα μιας μικρής περιοχής, ενός μικρού χωριού και την οποία ευχαριστούμε θερμά.
Τον Δήμο Αγρινίου που άμεσα ικανοποιεί τα αιτήματά μας είτε αφορά την συνδιοργάνωση κάποιας εκδήλωσης είτε αφορά την χορήγηση οικοδομικών υλικών συμβάλλοντας έτσι στα έργα εξωραισμού που πραγματοποιεί ο σύλλογός μας. Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για το ενδιαφέρον του και την στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια.
Ευχαριστούμε για την παρουσία τους :
• Τον Πολιτευτή της Ν.Δ. κ. Παπαθάναση Αθανάσιο, τον Αντιδήμαρχο Αγρινίου κ. Γρίβα Ευθύμιο, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Σαργιάδας κ. Κροκίδα Δημήτριο, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Σκουτεσιάδας κ. Μπάνη Γρηγόριο, τον Πρόεδρο του Χορευτικού Συλλόγου Φίλων της Παράδοσης ΄΄ ΟΙ ΡΙΖΕΣ΄΄ κ. Καμμένο Σπυρίδων.
Ευχαριστούμε το χορευτικό συγκρότημα ΖΟΡΜΠΑΣ και τον χοροδιδάσκαλο Βενιαμίν Γερνά που συμμετείχαν στην εκδήλωση προσφέροντας μας μια ευχάριστη νότα παράδοσης.
Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας, αλλά και τα απλά μέλη που αθόρυβα μας βοηθούν σε κάθε μας προσπάθεια.
Ευχαριστούμε τους καλλιτέχνες που απάρτιζαν την ορχήστρα μας και ειδικότερα τους σολίστες Κατσαμάκη Μιχάλη και Στεργίου Χρήστο τους τραγουδοποιούς Μαρίνα Λαζαράκη και Σπύρο Κουρομάνο για την άψογη συνεργασία μας αλλά και για την γεμάτη κέφι και χορό βραδιά που μας χάρισαν μέχρι πρωίας .
Το τελευταίο και μεγαλύτερο ευχαριστώ όμως θα μου επιτρέψετε να το δώσω σε όλους τους εθελοντές (μεγάλους και μικρούς) που απέδειξαν για άλλη μία χρονιά ότι η αγάπη τους για το χωριό και το Σύλλογο μας και η κατάθεση ψυχής , μας κάνει να ξεπερνάμε τους ίδιους τους εαυτούς μας και τους στόχους που θέτουμε αρχικά.
Κλείνοντας και ανανεώνοντας το ραντεβού μας για του χρόνου, σας ευχαριστούμε από καρδιάς για ακόμη μια φορά.

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαργιάδας
Βραχωρίτης Κωνσταντίνος

Please follow and like us: