Το Άγιον Όρος τίμησε την 110η επέτειο της απελευθέρωσης του

Το Άγιον ‘Ορος τίμησε στις 15 Νοεμβρίου, την 110η επέτειο της απελευθέρωσής του από τον Οθωμανικό ζυγό, με δοξολογία που τελέσθηκε στον πάνσεπτο Ιερό Ναό του Πρωτάτου, στο ιερό βήμα του οποίου φυλάσσεται η εφέστια εικόνα της Παναγίας του Άξιον Εστι, μπροστά στην οποία υπογράφηκε το ψήφισμα για την ενσωμάτωση του Αγίου Όρους στην Ελληνική Επικράτεια.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ

Στην δοξολογία παρέστη ο Πρωτεπιστάτης Γέρων Χριστοφόρος Ιβηρίτης, μέλη της Ιεράς Κοινότητας, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου, εκπρόσωποι των Δημοσίων Υπηρεσιών του Αγίου Όρους, καθώς και οι καθηγητές και οι μαθητές της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας ανέγνωσε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Κοινότητας Μοναχός Κοσμάς Σιμωνοπετρίτης, ενώ έψαλλε ο χορός της Αθωνιάδας Σχολής με χοράρχη τον καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής κ. Ιωάννη Παρθενόπουλο.

 

tilegrafimanews.gr

 

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.