Τους κόβουν το νερό;;

Έντονο το φαινόμενο των ειδοποιητηρίων από την ΔΕΥΑ Αγρινίου στα σπίτια ορισμένων πολιτών, παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα στην πόλη του Αγρινίου.

152

Ανάστατοι είναι κάτοικοι του δήμου οι οποίοι δέχθηκαν ειδοποιητήρια από την ΔΕΥΑΑ για την διακοπή της υδροδότησης των κατοικιών τους λόγο μη καταβολής των ωφειλούμενων ποσών. Πιο συγκεκριμένα, τα εν λόγω ειδοποιητήρια αφορούν στην διακοπή υδροδότησης εάν παρέλθει η ημερομηνία ειδοποίησης και γίνονται για χρωστούμενα ποσά της τάξεως των 100-150 ευρώ.

To agrinioreport.com ήρθε σε επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΑ κ. Μίμη Σκορδόπουλο θέλοντας να μάθει περισσότερα για το θέμα αυτών των ειδοποιητηρίων.

Ο κ. Σκορδόπουλος τόνισε πως η Υπηρεσία εξετάζει ξεχωριστά την κάθε ανάλογη περίπτωση και στις περισσότερες περιπτώσεις δίνεται μια λύση συμβιβαστική με τον εκάστοτε πολίτη. “Δεν είναι ανάλγητη η Υπηρεσία αλλά, σαφώς, όποιος πολίτης εξακολουθεί σκοπίμως να μην πληρώνει αυτά που του αντιστοιχούν, διακόπτεται και η υδροδότηση στην οικία του. Εμείς ως Υπηρεσία εξετάζουμε την κάθε μια περίπτωση και αντιλαμβανόμενοι την έκρυθμη οικονομική κατάσταση στη χώρα μας προσπαθούμε να βρούμε μια λύση από κοινού, η οποία θα εκφράζει και τις δυο πλευρές”.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν κάποιος, από τη στιγμή που του ήρθε η ειδοποίηση, μπορεί να μεταβεί στην υπηρεσία και να κάνει κάποιον διακανονισμό, ο κ. Σκορδόπουλος είπε τα εξής:

“Φυσικά και κάτι τέτοιο ισχύει και, με τις δόσεις που υπήρχαν και πέρυσι, ο καθένας έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει το χρέος πληρώνοντάς το σε δόσεις. Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν κάτι ανάλογο και κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Εμείς όμως, από τη στιγμή που ερχόμαστε σε επαφή με τον πολίτη, κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε να βρούμε τη χρυσή τομή, μια συμβιβαστική λύση και για τις δυο πλευρές. Σε περιπτώσεις που κόβεται εντελώς το νερό πρόκειται για περιπτώσεις τις γνωστές και ως “κακοπληρωμές”. Ωστόσο, προσπαθούμε να δείξουμε ένα κοινωνικό πρόσωπο ως ΔΕΥΑΑ ειδικά στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε όλοι μας”.

Πάντως αυτό που εμείς πρέπει να σημειώσουμε, είναι οτι μέχρι τώρα, δεν έχει αναφερθεί σε εμάς κάποια διακοπή σε υδροδότηση κατοικίας, κάτι που σημαίνει πως τελικά βρίσκεται η χρυσή τομή όπου υπάρχει πρόβλημα και ανάγκη. Αναφερόμαστε βέβαια στις περιπτώσεις που πραγματικά χρίζουν βοήθειας και όχι στους κακοπληρωτές που εκμεταλεύονται καταστάσεις.

 

Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.