Τουρκικό παραλήρημα με στόχο το Πολεμικό Ναυτικό και το… «αποστρατικοποιημένο» Καστελόριζο

Κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης Τύπου, η εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας προχώρησε σε μια ακόμα «επίθεση» εναντίον της ελληνικής πλευράς, με την κατηγορία ότι αναπτύχθηκαν ελληνικά πολεμικά πλοία στο Καστελόριζο, το οποίο, όπως ισχυρίστηκε η ίδια είναι υπό καθεστώς «αποστρατικοποίησης».

Ειδικότερα, η αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας όχι μόνο «πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών» στην ελληνική πλευρά, κατηγορώντας την για την αύξηση της προκλητικότητας στην περιοχή, αλλά ακόμα ισχυρίστηκε πως η Άγκυρα είναι αυτή που επιδιώκει τη σταθερότητα στην περιοχή.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι «η Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί στρατιωτικά πλοία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπως στο Καστελόριζο, διαταράσσοντας έτσι το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης στο οποίο υπόκεινται».

Στη συνέχεια τονίζει πως «η Τουρκία μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων βάσει του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας συνεχίζει τις προσπάθειές της υπέρ της επίλυσης του ζητήματος με ειρηνικά μέσα».

Τέλος, επισημαίνει πως «πραγματοποιήθηκε μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας συνάντηση εντός πλαισίου ΝΑΤΟ  ενώ ακόμα υποβλήθηκε επίσημη πρόσκληση στην Ελλάδα για την διεξαγωγή συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη απάντηση».

 

onalert.gr

Please follow and like us: